Συσσώρευση δυνάμεων στη Σοφοκλέους

Σε συσσώρευση δυνάμεων επιδίδεται η Σοφοκλέους μετά τη χθεσινή δυναμική άνοδο, αλλά και τη σημερινή διορθωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Σε θετικό πρόσημο τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, κατοχύρωση κερδών στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κυρίως η νέα ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι αυτή που προβληματίζει, παρά η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές τη χθεσινοβραδινή συρρίκνωση κερδών στη Νέα Υόρκη.

Στη Σοφοκλέους, ο δείκτης με αιχμή τις τράπεζες, που αντιδρούν απόλυτα δικαιολογημένα από τεχνικής και επιχειρηματικής πλευράς, ξεκινά υψηλότερα και των 1.795 αλλά και των 1.810 μονάδων.

Μένει να επιβεβαιωθεί σήμερα σε ποιο βαθμό θα κατοχυρωθούν κέρδη από το χθεσινό trading και σε τραπεζικούς τίτλους, καθώς η εικόνα που εμφανίζεται στο ΧΠΑ είναι μάλλον συγκρατημένη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Αμυντική τακτική κατά συνέπεια, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η τάση στην Ευρώπη με το βάρος της ”στήριξης” να είναι εκ των πραγμάτων στην πλευρά της Εθνικής και της Εμπορικής και, δευτερευόντως, του ΟΤΕ.

Αυτό θα αποσαφηνιστεί από τις πρώτες κιόλας εντολές πώλησης– αγοράς που θα δοθούν κυρίως στις τρεις προαναφερθείσες μετοχές και δευτερευόντως σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που είχαν ακραία κέρδη ή ακραία απόδοση χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v