Νέα ώθηση στη Σοφοκλέους

Για δεύτερη συνεχή ημέρα τα blue chips (1,44%) δίνουν τον τόνο για ανοδική κίνηση στη Σοφοκλέους. Κέρδη 1,55% για τις τηλεπικοινωνίες και 1,53% για τις τράπεζες, λόγω και των προσδοκιών για καλύτερα αποτελέσματα, ενώ η περιφέρεια ακολουθεί με ηπιότερους ρυθμούς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισχυροποιούμενη η αντίδραση στην Σοφοκλέους, μπορεί να ακολουθεί τον ανοδικό κύκλο των διεθνών αγορών, υπάρχει όμως ένα καινούριο ενθαρρυντικό ποιοτικό στοιχείο που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αφορά στην προσεκτική διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων ορισμένων επιχειρήσεων και των προσδοκιών που δημιούργησαν τα αποτελέσματα – πρόκριμα της Alpha Bank.

Συντριπτικά υπέρ των ανοδικών μετοχών το πλήθος τους, που προσεγγίζει τις 200, μπορεί να εκτρέφει και ορισμένες ακραίες κερδοσκοπικού χαρακτήρα κινήσεις στις παρυφές της αγοράς. Σημασία έχει, η καταγραφή ενδείξεων ότι κάτι αλλάζει σε ένα έστω μικρό κομμάτι της Σοφοκλέους.

Αποτυπώνεται, κυρίως μέσω των αποτελεσμάτων εννεαμήνου και μπορεί να αποτελέσει την ευχαρίστηση έκπληξη για συνέχεια, να συμβάλει στην σταθεροποίηση της αγοράς, της ίδιας της αξιοπιστίας του θεσμού.

Σταδιακά βεβαίως και με πολύ κόπο, χρόνο και επιμονή από πλευράς όλων ημών των εμπλεκομένων. Από τις μετοχές του FTSE 20 η στήλη, ειδικότερα ο γράφων, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία για διάφορους και διαφορετικούς λόγους στην συμπεριφορά των μετοχών Εθνικής, Eurobank, Εμπορικής, ΟΤΕ, Alpha και Intracom, Coca - Cola.

Προς τα 11,9 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, φέρνει υψηλότερα των 9 ευρώ τη μετοχή της Cosmote, των 5 ευρώ της Panafon και στα 6 ευρώ την μετοχή της Intracom. Η μάχη όμως της ουσίας και των εντυπώσεων θα ”παιχτεί” και μέσω των κεφαλαιοποιήσεών τους μέχρι τις γενικές συνελεύσεις των Εθνικής και Eurobank

Για την μετοχή της Alpha φαίνεται ότι τα 12 ευρώ μπορεί να αποτελέσουν τη ”στήριξη” για συντήρηση της αντίδρασης προς τα 13 ευρώ. Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση όπου επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως η ρευστότητα των τελευταίων ημερών επανατροφοδοτεί άμεσα και αυτόν τον ανοδικό κύκλο.

Κινήσεις στο παρασκήνιο γίνονται, όπως για παράδειγμα συνέβη στην μετοχή της Μπριτάννια. Στα χαμηλά των 0,9 ευρώ έγινε το ”πακέτο” και αμέσως μετά η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε κατά 9,5% προς τα 1,04 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές εμφανίζει η μετοχή της Ιντρακάτ αντιδρά και πάλι προς τα 3,2 ευρώ η μετοχή της Κύπρου, κατοχυρώνει τα 3,2 ευρώ η Τεχνική Ολυμπιακή και όπως τελευταία συνήθως συμβαίνει, το χθεσινό μείον της Informatics δίνει την θέση του στο σημερινό +4%.

Κινητικότητα στις παρυφές της αγοράς που αν μη τι άλλο προσδίδει και νέα ρευστότητα στο σύστημα, επαναφέρει σε ανοδική τροχιά την μετοχή της Εθνικής Ακινήτων, της Εθνικής Ασφαλιστικής του ΔΟΛ κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v