Η απόφαση της Eurobank δίνει το στίγμα στο ΧΑ

Οι πιέσεις στη Eurobank, λόγω και της πρόθεσης για απορρόφηση των επενδυτικών εταιριών ΕΠΕΡΑ και ΕΠΑΝΑ δίνουν, μέχρι στιγμής, το στίγμα στη σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, ενώ καλύτερη, συγκριτικά, είναι η εικόνα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προφανείς και λογικές οι πιέσεις σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, καθώς η άμεση ρευστοποίηση σημαντικού αριθμού Συμβολαίων της μετοχής της Eurobank διαμόρφωσε μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά ανάλογο κλίμα.

Όσα συμβόλαια, συνολικά 2.071, πρόσφερε το πρωί η ΕΤΕΣΕΠ απορροφήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία και επιτόκια που ξεκινώντας από 3% φθάνοντας μέχρι και 9,7%. Το εάν θα συνεχιστεί η πίεση στη μετοχή της Eurobank θα φανεί αύριο το πρωί, πάλι, όταν θα εμφανιστεί στο pool ο προσφερόμενος αριθμός συμβολαίων.

Στον αντίποδα κινούνται οι επενδυτικές του ομίλου, παρασύροντας συνολικότερα τον κλάδο. Ούτως ή άλλως, η πλειονότητα των εταιριών βρισκόταν σε διαπραγμάτευση σε πολύ χαμηλότερα της πραγματικής τους αξίας, διαπραγμάτευσης.

Για την επόμενη ώρα θα χρειαστεί να διαμορφωθούν ”στηρίξεις” κυρίως στη μετοχή της Eurobank, δευτερευόντως της Εθνικής, Alpha, Εμπορικής και λιγότερο ΟΤΕ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς μετοχές εταιριών με αύξηση συναλλαγών και ήδη διαμορφωμένη ανοδική τάση συνεχίζουν. Χαρακτηριστικότερη και σήμερα η περίπτωση του Βάρδα αλλά και των Αγροτικής Ασφαλιστικής αλλά και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v