Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Από 18/11 η ειδική διαπραγμάτευση μέσω Μarfin

Το Δ.Σ. του ΧΑ καθόρισε την 18η Νοεμβρίου 2002 ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”Γενική Τροφίμων” και ”Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού, την οποία αναλαμβάνει η Marfin Hellenic.

ΧΑ: Από 18/11 η ειδική διαπραγμάτευση μέσω Μarfin
Τo πράσινο φώς έδωσε σήμερα το Δ.Σ. του ΧΑ στη σύμβαση της Marfin Hellenic AΧΕΠΕΥ ως πρώτου ειδικού διαπραγματευτή εταιριών της κύριας αγοράς του χρηματιστηρίου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. καθόρισε την 18η Νοεμβρίου 2002 ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”Γενική Τροφίμων” και ”Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού”.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει η ”Marfin Hellenic AΧΕΠΕΥ” - Ειδικός Διαπραγματευτής να ανακοινώσει τους ουσιώδεις όρους της Σύμβασης Ειδικής Διαπραγμάτευσης στο επενδυτικό κοινό.

Αναφερόμενος στην απόφαση, ο πρόεδρος του ΧΑ, Π. Αλεξάκης, δήλωσε πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό, οποίος βελτιώνει τη ρευστότητα, αλλά και την αποτίμηση των αξιών.

Το παράδειγμα της Δέλτα Παγωτού και της Γενικής Τροφίμων, αλλά και της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητό να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, τόνισε ο κ. Αλεξάκης.

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε επίσης το ενημερωτικό δελτίο της ”Ο ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε.” για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μη διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε, η ”Ο ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε.” προβαίνει σε έκδοση ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων με αναλογία 1 ομολογία ανά 120 μετοχές, μη διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α., εκδίδοντας 129.407 μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες ονομαστικής αξίας 100,84 ευρώ η κάθε μία. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Τέλος, το Δ.Σ. ενέκρινε και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 8.357.875 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”Τράπεζας Πειραιώς” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των εταιριών ”Nationale Nederlanden Ζωής και Γενικών Ασφαλειών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v