Πιο θαρραλέα η Σοφοκλέους!

Παρά το γεγονός οτι οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν συντηρητικά έχοντας τα βλέμματα στραμμένα στη FED, η Σοφοκλέους επέδειξε μεγαλύτερο θάρρος, επικεντρώνοντας τη προσοχή στα blue chips, τα οποία έκλεισαν με άνοδο (1,06%). Λιγότερο άτσαλη σε σχέση με χθες η συμπεριφορά στην περιφέρεια.

Με κέρδη 0,78% στις 1.848,56 μονάδες, ήτοι μόλις μιάμιση μονάδα κάτω από το πρώτο επίπεδο ισχυρής αντίστασης, έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χ.Α. σε μια συνεδρίαση που λόγω της κρισιμότητας της ημέρας (βλέπε απόφαση Federal Reserve στις 21.15΄) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ”στρωτή”.

Παρά ταύτα, υπήρξαν κάποιες αναταράξεις, απόρροια των εκθέσεων της UBS για την Alpha Bank και της Deutsche Bank για την Cosmote, εξέλιξη που δημιούργησε ενδοσυνεδριακά αυξημένες πιέσεις στις δύο μετοχές.

Εντούτοις, το γεγονός ότι και οι δύο προαναφερθέντες τίτλοι έκλεισαν με κέρδη καθώς και το ότι η υψηλή κεφαλαιοποίηση για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση οδήγησε την άνοδο, σίγουρα αποτελεί ένα θετικό σημείο αναφοράς, εν αντιθέσει με την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση και ιδίως την περιφέρεια η οποία και σήμερα συνέχισε να δέχεται πιέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι η εικόνα στο κλείσιμο είναι εν πολλοίς, συμβατή με την αντίστοιχη χθεσινή, καθώς 174 μετοχές κατέγραψαν απώλειες έναντι μόλις 122 ανοδικών, ενώ και ο δείκτης FTSE Small Cap ήταν και ο μόνος εκ των τριών δεικτών κεφαλαιοποίησης που κατέγραψε στο κλείσιμο απώλειες.

Ωστόσο, η γενικότερη συμπεριφορά των δεικτοβαρών μετοχών αφήνει θετικές εντυπώσεις χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως λόγου χάρη στις ασφάλειες υπάρχει μια προσπάθεια ενδεχομένως καλλωπισμού των αποτιμήσεων εν όψει της λήξης της χρήσης

Παράλληλα η διατήρηση της ρευστότητας σε υψηλά σχετικά επίπεδα (86 εκατ. ευρώ) δείχνει ότι ενώ κάποιοι ”βγαίνουν”, υπάρχουν σίγουρα και κάποια άλλα επενδυτικά σχήματα που τοποθετούνται, ιδίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

”Ουδέτερη” τέλος, ήταν και η κίνηση στην αγορά παραγώγων, καθώς ουδείς θεώρησε σκόπιμο, εύλογα, να στοιχηματίσει υπέρ της έκβασης των αγορών μετά την ανακοίνωση της FED σήμερα το βράδυ.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Τρία Άλφα (προνομιούχες), καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,88%, στα 16 ευρώ.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Βάρδας (σημειώνοντας κέρδη ύψους 10,51%, στα 5,68 ευρώ) και Δυναμική Ζωής.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Βάρδας και Δυναμική Ζωής (καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 3,35%, στα 3,20 ευρώ)

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 87 εκατ. ευρώ (μειωμένος κατά 17,92% σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 246.734 ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 15.100 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 16,34 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v