Στο κλίμα των διεθνών πιέσεων η Σοφοκλέους

Η δυσαρέσκεια με την οποία οι ευρωπαϊκές αγορές υποδέχθηκαν την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια διεύρυνε προς το κλείσιμο τις απώλειες στη Σοφοκλέους, εν μέσω κατοχύρωσης των πρόσφατων κερδών στον FT 20.



Με απώλειες 1,05%, στις 1.829,1 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, εν μέσω γενικότερης αδυναμίας του τραπεζικού κλάδου αλλά και των τηλεπικοινωνιών, να χτίσουν πάνω στα πρόσφατα κέρδη τους με τις τράπεζες (-2%) να οδηγούν την πτώση, προεξάρχουσας της μετοχής της EGF Eurobank Εργασίας.

Παράλληλα και παρά την ενδοσυνεδριακή προσπάθεια αυτονόμησης των τίτλων της μικρής κεφαλαιοποίησης, η οποία συνέβαλε στον να διατηρηθεί ο FTSE Small Cap 80 σε θετικό έδαφος για μεγάλο μέρος της ημέρας, η τελική εικόνα της αγοράς με 2,2 πτωτικές για κάθε μια ανοδική μετοχή, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική κρίνεται, πόσο μάλλον όταν η συναλλακτική δραστηριότητα ενισχύθηκε κατά την πτωτική κίνηση ανερχόμενη στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα, δηλαδή στα 86 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, η διεύρυνση του discount στον εικοσάρη, σε συνδυασμό με τη γενικότερη απροθυμία θεσμικών χαρτοφυλακίων να υποστηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, σίγουρα δεν αποτελεί εικόνα συμβατή με την έννοια της επικείμενης ανοδικής κίνησης Δείκτη και αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v