Οι τράπεζες δίνουν το στίγμα της συνεδρίασης

Κλειδί θεωρείται για την πορεία της αγοράς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις τράπεζες Eurobank, Εθνική, καθώς εκτιμάται ότι το καλό κλίμα που επικρατεί, μπορεί να συνεχιστεί εάν τα αποτελέσματα είναι εντός των προσδοκιών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα αποτελέσματα των τραπεζών θα μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και τάση σε μια ευαίσθητη για τις ευρωπαϊκές αγορές περίοδο αλλά και ιστορική για τη χώρα πολιτική συγκυρία.

Σε σταυροδρόμι ούτως ή άλλως η αγορά, καθώς μπορεί να ”φαίνεται” ως ο δείκτης να έχει προσεγγίσει ιστορικό υψηλό προϊδεάζοντας για μικρή διόρθωση, οι αυξημένες όμως συναλλαγές στα παράγωγα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αντίδρασης.

Στη δεύτερη περίπτωση λόγω των αποτελεσμάτων των τραπεζών και της λήξης των συμβολαίων, σειράς Νοεμβρίου, την Παρασκευή, θα μπορούσε να προσεγγιστεί η ”αντίσταση” των 950 μονάδων για τον FTSE 20. Δηλαδή μια κίνηση του δείκτη προς τις 1.920 μονάδες.

Πλην όμως, οι αυξημένες συναλλαγές στα παράγωγα, με αιφνίδια μείωση του τζίρου στην αγορά μετοχών, έχει διττή εξήγηση. Ανάλογο κλίμα διαμορφώνεται κατά κανόνα όταν στην αγορά είτε κορυφώνεται η αντίδραση είτε ολοκληρώνεται η διόρθωση.

Κατά συνέπεια η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις Eurobank, Εθνική, στην περίπτωση που είναι εντός των εκτιμήσεων, θα μπορούσαν να συντηρήσουν για μερικές ακόμη συνεδριάσεις το καλό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v