Ανάχωμα οι τηλεπικοινωνίες

Οι μετοχές της Alpha, Cosmote και Panafon διατηρούν τον FT 20 στα επίπεδα των 910 μονάδων, δίνοντας την αίσθηση ότι η συμπεριφορά της αγοράς είναι σήμερα καλύτερη από χθες. Στα 11 ευρώ η βάση για την Eurobank, ενώ δεν λείπει η δραστηριοποίηση επενδυτικών σχημάτων στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε γενικές γραμμές η μέχρι στιγμής συμπεριφορά της αγοράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερη της χθεσινής. Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνονται τα αμυντικά αντανακλαστικά συγκεκριμένων μετοχών, κάτι που επιτρέπει την σταδιακή μόχλευση μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το ενθαρρυντικό, από πλευράς στήριξης στο δείκτη, είναι η μέσω της Cosmote και Vodafone θετική αντίδραση του τηλεπικοινωνιακού δείκτη, που σε συνδυασμό με την Alpha κρατούν τον FTSE 20 υψηλότερα των 910 μονάδων και τον Γενικό μεταξύ 1815-1825 μονάδων.

Στα 11 ευρώ επιδιώκεται να βρεθεί βάση για την Eurobank, αυξημένες οι συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής, εν όψει της γενικής συνέλευσης της 13/11, ενώ δείχνει να ”κρατά” το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων κερδών της η Εμπορική.

Θα χρειαστεί στη συνέχεια ακόμη μια επιβεβαίωση των αντοχών της αγοράς (μέχρι τις 1.814,09 μονάδες ενδοσυνεδριακά χαμηλό) με μείωση όμως συναλλαγών-πωλήσεων.

Ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, ενώ από τις μετοχές της μεσαίας ο αυξημένος τζίρος οδηγεί υψηλότερα Λαντέκ, Εβροφάρμα, Space, συνεχίζει η Hitech ξεπερνώντας τα 7 ευρώ, ζητούνται κομμάτια αλλά δεν υπάρχει προσφορά στην Αγροτική Ασφαλιστική, ετοιμάζεται για την περίοδο των εορτών η Asco και Jumbo, δραστηριοποιείται και πάλι ο διαπραγματευτής της Unibrain, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ενίσχυση των συναλλαγών στα ”ψάρια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v