Αντεπίθεση αγοραστών στο κλείσιμο

Με αντεπίθεση αγοραστών στο τελευταίο ημίωρο που είχε ως αποτέλεσμα το γενικότερο συμμάζεμα των τραπεζικών τίτλων, έκλεισε χρηματιστηριακά η εβδομάδα με τον Δείκτη στις 1.836,32 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 60 μονάδες με αύξηση των συναλλαγών και εστίαση του ενδιφέροντος στα ”βαριά χαρτιά”

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αντεπίθεση αγοραστών στο τελευταίο ημίωρο και γενικότερα συμμάζεμα τραπεζικών τίτλων, έκλεισε χρηματιστηριακά η εβδομάδα με τον Δείκτη στις 1.836,32 μονάδες.

Συνολικά κέρδη, σε εβδομαδιαία βάση περίπου 60 μονάδων, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν με περαιτέρω ενίσχυση των συναλλαγών και μάλιστα σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει, χωρίς βεβαίως να έχει απεγκλωβιστεί από το μακροπρόθεσμα πτωτικό κανάλι η αγορά. Πάντως, οι αγοραστές του τελευταίου ημιώρου δεν συνάντησαν ιδιαίτερη πίεση από την πλευρά των πωλητών, ενώ είναι άξιον αναφοράς πως ”τσίμπησαν” και τα συμβόλαια του FTSE 20 (τάση που διατηρήθηκε και μετά το πέρας της συνεδρίασης στην υποκείμενη αγορά).

Κάτι τέτοιο αποδίδεται στην εκτίμηση πως με σχετικά σταθερό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια και ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής (13/11), η σειρά Νοεμβρίου (λήξη 15/11) μπορεί να δώσει κέρδη στους ”αγοραστές”.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι απορροφήθηκε σχεδόν στο σύνολό της η προσφορά στη μετοχή της Eurobank, σαφώς λιγότερες σήμερα οι ”δανεισμένες” μετοχές, όπως και το ότι κράτησε την στήριξή της η Εθνική (τελική τιμή 15,92 ευρώ). Η Alpha προς το τέλος έκανε την διαφορά (12,12 ευρώ), ενώ η Panafon εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει τους υψηλούς της για σήμερα στόχους.

Προβλημάτισε ο ΟΠΑΠ, υποχώρησε προς τα 13,38 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ. Η μεσαία κεφαλαιοποίηση ανταποκρίθηκε για πολλοστή φορά στο ”κάλεσμα”, δίνοντας νέες ευκαιρίες, που λόγω της κυκλικότητας των βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων εναλλάσσονται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 60 τεμαχίων της ΕΛΒΕ στην τιμή των 1,83 ευρώ, δύο πακέτο (150.000, 400.000 τεμαχίων) της Panafon στην τιμή των 5,08 και 5,10 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 20.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στην τιμή των 13,66 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πακέτα (5.000, 17.000 αντίστοιχα) της 3Ε στην τιμή των 14,40 έκαστο και ένα πακέτο 170.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στην τιμή των 11,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v