Πιέζουν και πάλι οι τράπεζες

Με την Εθνική στο όριο των 14,8 ευρώ, περίπου 3,2% χαμηλότερα, αλλά και τη μετοχή του ΟΤΕ να πιέζεται, υποχωρεί ο Δείκτης προς τις 1.810 μονάδες. Ζητείται αντίδραση πάνω από τις 1.815 και αποκόλληση της Εθνικής από τα επίπεδα αυτά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την Εθνική στο όριο των 14,8 ευρώ, περίπου 3,2% χαμηλότερα, αλλά και τη μετοχή του ΟΤΕ να πιέζεται, υποχωρεί ο Δείκτης προς τις 1.810 μονάδες.

Χαμηλότερα από την πρώτη στήριξη, με συναλλαγές μάλλον περισσότερες απ΄ όσες αναλογούν σε πτωτική συνεδρίαση και τη μετοχή της Εθνικής να χάνει συνολικά περίπου 8% από την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Επιμένουμε όμως, ότι στη μετοχή, όπου θα πρέπει πάση θυσία να κρατηθούν μακροπρόθεσμες στηρίξεις, είναι αυτή του ΟΤΕ.

Μια... φευγαλέα ματιά στο διάγραμμα πενταετίας της μετοχής και μόνο, απλά επιβεβαιώνει τις μύχιες επιφυλάξεις ορισμένων αναλυτών.

Χαμηλότερα και η Εμπορική, με τον κλάδο να μην μπορεί να συνεχίσει την ευχάριστη έκπληξη της Alpha και να αποτελεί πάλι την αφορμή για διόρθωση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να αναζητηθούν οι αντοχές των επενδυτικών σχημάτων, που με κέρδη στην πλειονότητά τους θα μπορούσαν να επανατροφοδοτήσουν από χαμηλότερα επίπεδα τιμών την επόμενη αντίδραση.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ”κρατά” σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, αντιδρά με συναλλαγές η Flexopack, κερδίζει έδαφος ο Notos, αναζητεί ”στήριξη” στα 6,6 ευρώ ο Βάρδας, πλησιάζει τα 4,5 ευρώ η ΓΕΚ και τα 11 ο Γερμανός αλλά οι φωτεινές εξαιρέσεις της μεσαίας δεν μπορούν δυστυχώς να αναστρέψουν την φορά του Δείκτη, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα blue chips.

Θα ήταν χρήσιμο πάντως, από τεχνικής πλευράς, να αντιδράσει έστω και ενδοσυνεδριακά πέραν των 1.815 μονάδων ο Δείκτης και την Εθνική να ”ξεκολλά” από τα 14,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v