Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας τόσο της Ελλάδας όσο και τις ευρωζώνης στάθηκαν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ενώ σχολιάζουν ακόμη για την απόφαση του Σαντάμ να αποδεχτεί άνευ όρων τον έλεγχο των επιθεωρητών στο Ιράκ, την ”ευκαιρία” για την επίλυση του Κυπριακού.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία τόσο της ευρωοικονομίας όσο και της ελληνικής απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Κομισιόν: Η ανάκαμψη στην Ευρώπη αναβάλλεται είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Καθημερινή”, αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, ενώ όσον αφορά στην ελληνική, οι εκτιμήσεις της Επιτροπής είναι αισιόδοξες. Βαραίνουν το κλίμα οι προβλέψεις της ΕΕ είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής” για το ίδιο θέμα, για νέες επιφυλάξεις της ΕΕ κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα η ”Εξπρές”, μετεξεταστέα βρίσκει την οικονομία το ”Χρηματιστήριο” σε χρέος, πληθωρισμό, ελλείμματα ύστερα από τις ”δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν”, ανθεκτική εκτιμά την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση η ”Ελευθεροτυπία”, για τις τέσσερις πληγές της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο το ”Βήμα”.

Ελλείμματα: Κίτρινη κάρτα τράβηξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Γερμανία και Γαλλία είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος” για την αδυναμία των χωρών να εκπληρώσουν το κριτήριο για το δημοσιονομικό έλλειμμα, η Γερμανία εγκαλείται για το έλλειμμα 3,8%, σχολιάζει η ”Ημερησία” στην πρώτη σελίδα, προβληματισμός για τη Γερμανία είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Κυπριακό: Την εκτίμηση ότι δεν θα βρεθεί καλύτερη ευκαιρία για την Κύπρο προβάλλει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, ως κοινή εκτίμηση των Σημίτη-Μητσοτάκη, με τον τελευταία να προβλέπει ότι σε 10 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι θα κυριαρχούν στο νησί.

Ελληνικά προϊόντα: Στην εκτίμηση ότι το 51% της αγοράς κέρδισαν τα εισαγόμενα προϊόντα, προχωράει η εφημερίδα ”Ναυτεμπορική” στην πρώτη σελίδα, προσθέτοντας ότι χάνει έδαφος και ο ελληνικός τουρισμός, εγχώρια κατανάλωση με εισαγόμενα προϊόντα είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, εισαγόμενη η μισή κατανάλωση, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, χάνονται τουριστικές αγορές επισημαίνει η ”Εξπρές”.

Ιράκ: Το ”ναι” του Σαντάμ ανακούφισε τις αγορές είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας” σχετικά με την αποδοχή των όρων του ΟΗΕ από το Ιράκ, βαθιά ανάσα έδωσε στις χρηματιστηριακές αγορές η απόφαση του Σαντάμ είναι το σχόλιο του ”Χρηματιστηρίου” για το θέμα, Σαντάμ και Γκρίνσπαν αναστάτωσαν τα χρηματιστήρια είναι ο τίτλος του ”Βήματος”, για τα πυροτεχνήματα Σαντάμ και Σόλμπες και την…αλήθεια του Γκρίνσπαν κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

Εμπορική: Πτώση κερδών κατά 64,2% για την Εμπορική αναφέρει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, κέρδη 72,7 εκατ. ευρώ στο 9μηνο για την Εμπορική είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, μείωση κερδών της Εμπορικής λόγω Σοφοκλέους αναφέρει η ”Ημερησία”, για μείωση των κερδών κατά 64,2% της Εμπορικής το 9μηνο κάνει λόγο το ”Βήμα”, μειωμένα κέρδη για την Εμπορική αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, μειωμένα 64,2% και τα κέρδη της Εμπορικής σχολιάζει το ”Κέρδος”.

Intralot: Στο +22,4% τα κέρδη της Intralot το 9μηνο σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, σε ανοδική τροχιά η Intralot αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, αύξηση κερδών 24,5% στο 9μηνο είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

Ενέργεια: Ξέσπασε πόλεμος για την ενέργεια είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, που αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΡΑΕ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της διοίκησης της ΔΕΗ.

Cosmote: Κοινοπρακτικό δάνειο 420 εκατ. δολαρίων παίρνει η Cosmote αναφέρει η ”Ημερησία”.

Εθνική: Πως εκτιμούν τα κέρδη της Εθνικής οι UBS Warburg και SSSB είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

ΚΑΕ: Ναυαγεί η πώληση του 40% των ΚΑΕ αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v