Καλύτερα των προβλέψεων η Εμπορική (update)

Στα 72,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας στο εννεάμηνο του 2002 έναντι 202,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περισινή περίοδο, σημειώνοντας κάμψη 64,16%. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση της τάξεως του 68%. Ωστόσο, οι υποαξίες στην τράπεζα ανέρχονται στα 662 εκατ. ευρώ, ενώ στον όμιλο φθάνουν στα 562 εκατ. ευρώ.

Καλύτερα των προβλέψεων η Εμπορική (update)
Στα 72,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας στο εννεάμηνο του 2002 έναντι 202,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας κάμψη 64,16%.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση της τάξεως του 68%.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί η υποσημείωση της λογιστικής κατάστασης 9μήνου, σύμφωνα με την οποία, οι τιμές κτήσεως του χαρτοφυλακίου συμμετοχών, αξιογράφων και συμβολαίων επι παραγώγων της τράπεζας, που περιλαμβάνονται στη λογιστική κατάσταση, υπερβαίνουν τις τρέχουσες αξίες κατα περίπου 662 εκατ. ευρώ. (σχεδόν 225 δισ. δρχ). Οι υποαξίες στον όμιλο ανέρχονται στα 562 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 12% στο εννεάμηνο, ενώ το καθαρό περιθώριο κέρδους από τόκους διαμορφώθηκε στο 3,1% έναντι 3% το προηγούμενο εννεάμηνο.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου στο τρίτο τρίμηνο είναι σημαντικά αυξημένα, πάνω από τριπλάσια, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2002.

Σε επίπεδο τράπεζας τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο του 2002 έφτασαν στα 89,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 63,6%.

Η αρνητική πορεία θα πρέπει μεταξύ άλλων να αναζητηθεί στην κάθετη πτώση που σημείωσαν τα έσοδα από τίτλους (-41%) και τα αποτελέσματα από χρηματοοικονομικές πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τις χορηγήσεις της τράπεζας, τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 39% και των καταναλωτικών κατά 33%. Τα καθαρά έσοδα από τόκους στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν ανοδικά κατά 11,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v