Μετοχές κλειδιά Εθνική, ΟΤΕ

Στην περίπτωση που ξεπεράσει τις 1815-1820 μονάδες ο δείκτης με νέα αύξηση συναλλαγών, θα μπορούμε να αναφερόμαστε, ασφαλέστερα, σε διαμόρφωση ανοδικής τάσης. Επιβάλλεται όμως η διάσπαση του ”τοπικού υψηλού” των τελευταίων δύο εβδομάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εταιρικά αποτελέσματα και η κεκτημένη ταχύτητα της Wall συντηρούν την ανοδική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές. Η Σοφοκλέους, που μπορεί χθες να υστέρησε από πλευράς απόδοσης δείκτη, δείχνει ικανή να κινηθεί υψηλότερα, εάν ξεπεράσει σήμερα τις 1815-1820 μονάδες με αυξημένες συναλλαγές.

Θα εξαρτηθεί βέβαια από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (κυρίως Εθνικής, ΟΤΕ), κατά πόσον ο FTSE 20 θα ενισχυθεί προς τις 895-897 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, μετοχές εταιριών όπως Alpha, Eurobank, Cosmote, ΔΕΗ, 3E, Τιτάν, εμφανίζουν εντελώς διαφορετική, θετική, εικόνα και λόγω των πολύ καλών τους αποτελεσμάτων δικαιολογώντας το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων θεσμικών.

Αποτελούν την φωτεινή πλευρά της Σοφοκλέους, καθώς με μια πλειάδα εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης δείχνουν ικανές να κάνουν τη διαφορά. Επιβεβαιώνεται άλλωστε από τη σταθερά ανοδική πορεία των αποτελεσμάτων αλλά και της μετοχής τους, από την αρχή του χρόνου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ συμπεριλήφθηκε στον δείκτη MSCI Greece, χωρίς διαγραφή άλλης μετοχής, ενώ οι αλλαγές θα λάβουν χώρα από τις 29 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που αντιδράσει η μετοχή της Εθνικής και δεν πιεστεί χαμηλότερα των 10,5 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, θεωρείται πιθανότατο πως θα ακολουθήσουν-όπως και χθες-τα δραστήρια επενδυτικά σχήματα.

Και σήμερα μετοχές εταιριών, που εμφανίζουν τις τελευταίες δύο, τρεις συνεδριάσεις, σημαντική αύξηση συναλλαγών σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 2-3- ημερών, αναμένεται να μονοπωλήσουν το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v