Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Το θέμα της μετάθεσης του ΦΠΑ στα ακίνητα το 2005, οι ενδείξεις για μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Δεκέμβριο, η υπαναχώρηση των Γάλλων για τα ΕΛΤΑ, τα κέρδη της Coca Cola 3E και ο δανεισμός των ΔΕΚΟ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Παρασκευή.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Την μετάθεση της επιβολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές από το 2005 αναφέρουν κατά κύριο λόγο στην πρώτη τους σελίδα οι οικονομικές εφημερίδες.

ΦΠΑ: Αναβάλλεται για δύο χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, από το 2005 η επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, για μετάθεση λόγο κόστους κάνει λόγο η ”Εξπρές”, στην επόμενη κυβέρνηση το θέμα του ΦΠΑ στα ακίνητα αναφέρει το ”Κέρδος”, μετά το 2005 ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, για ανάσα στα ακίνητα με διετή αναβολή του ΦΠΑ κάνει λόγο ”το Βήμα”, το 2005 ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές σχολιάζει η ”Ελευθεροτυπία”, ΦΠΑ στα ακίνητα από το 2005 είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής” για το θέμα.

ΔΕΚΟ:Πάγωμα τιμολογίων και πλαφόν στις προσλήψεις είναι ο τίτλος του ”Βήματος” για το θέμα, νέο πλαίσιο χρηματοοικονομικής λειτουργίας των ΔΕΚΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει η ”Καθημερινή”, μειώνονται οι εγγυήσεις του Δημοσίου σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, εγγύηση Δημοσίου μόνο για επενδύσεις είναι ο τίτλος του ”Κέρδους”, ψαλίδι στο δανεισμό των Δημόσιων Επιχειρήσεων αναφέρει η ”Εξπρές”, δωδεκάλογος Χριστοδουλάκη για ΔΕΚΟ είναι ο τίτλος του ”Χρηματιστηρίου”, ασυλία των ΔΕΚΟ τέλος, λέει ο υπουργός, σύμφωνα με τον τίτλο της ”Ημερησίας”.

3E: Υπερδιπλάσια κέρδη για Coca Cola 3E αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ναυτεμπορική”, υπερδιπλάσια τα κέρδη 9μηνου της Coca Cola 3E σχολιάζει η ”Ημερησία”, ξεπέρασε τις προβλέψεις η 3E στο 9μηνο αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, υψηλή κερδοφορία ενάντια στο ρεύμα είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής” για το θέμα.

ΕΛΤΑ: Ναυαγεί ο διαγωνισμός για στρατηγικό επενδυτή στα ΕΛΤΑ σχολιάζει το ”Βήμα”, μόλις 17,5 εκατ. ευρώ δίνουν για τα ΕΛΤΑ τα γαλλικά ταχυδρομεία, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”, σε αδιέξοδο η πώληση του 10% των ΕΛΤΑ αναφέρει το ”Κέρδος”, περιορίζουν το τίμημα για τα ΕΛΤΑ οι Γάλλοι σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, για ξαφνική εμπλοκή με τους Γάλλους σχετικά με τα ΕΛΤΑ κάνει λόγο η ”Ημερησία”, χωρίς παραλήπτη το πακέτο ΕΛΤΑ είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Επιτόκια-ευρωζώνη: Χαλαρώνει τα λουριά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, ελπίδες για μείωση των επιτοκίων βλέπει η ”Εξπρές”, άλμα στις αγορές μετά το σήμα ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων αναφέρει η ”Ημερησία”, προαγγελία για μείωση επιτοκίων σχολιάζει η εφημερίδα ”το Βήμα”.

Κυπριακό: Παρέμβαση Φερχόιγκεν υπέρ της Κύπρου αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους-Wall: Grasso-Αλεξάκης επικύρωσαν τη συμμαχία Σοφοκλέους-Χρηματιστηρίου Νέας Υόρκης αναφέρει σε τίτλο της η ”Καθημερινή”, τη συμφωνία συνεργασίας Wall και Σοφοκλέους σχολιάζει στην πρώτη της σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, ΧΑΑ: διεθνής συνεργασία και +0,5% αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΕΤΒΑ: Οριακά χαμηλότερα τα κέρδη στο 9μηνο σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, ΕΤΒΑbank: μέρισμα στους μετόχους είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

Moody’s: Στην ίδια θέση πιστοληπτικής ικανότητας με την Ελλάδα (Α1) βρίσκονται Τσεχία, Ουγγαρία και Εσθονία αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v