Στο ”ρελαντί” τα blue chips, κέρδη στην περιφέρεια

Χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες συντηρείται η αγορά στο στενό εύρος των 1.805 - 1.815 μονάδων με τις τράπεζες να ανακάμπτουν οριακά, ενώ εξακολουθούν οι πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες (-0,86%). Διαφορετική είναι η εικόνα στην περιφέρεια, όπου η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 2/1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές 40 εκατ. ευρώ, που παραπέμπουν σε τζίρο ημέρας 70 εκατ. ευρώ, συντηρείται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο Δείκτης στο εύρος των 1.805 – 1.815 μονάδων.

Το γεγονός όμως, ότι η αγορά αδυνατεί να υπερβεί έστω και ενδοσυνεδριακά τις 1.815 μονάδες (και τις 897 μονάδες ο FTSE 20) φανερώνει επιφυλακτικότητα για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει περί τις 180 – 210 μετοχές να κινούνται ανοδικά, την Εθνική Ακινήτων να προσεγγίζει τα 2,9 ευρώ, συνολικά την Κλωνατέξ να κερδίζει έδαφος (ακολουθούμενη από τη Νάουσα), ενώ συναλλαγές ”ανόδου” εμφανίζουν και οι μετοχές των Hi-tech, Φοίνιξ, Γενάκ, Δάριγκ, Micromedia, ΔΟΛ, μετά από καιρό η Creta Farm, τα ”ψάρια”, αλλά και οι Notos, Λαζαρίδη.

Υπέρ του θετικού σεναρίου, εάν αμβλυνθούν περαιτέρω οι πιέσεις στις ΗΠΑ, συνηγορούν οι σημαντικές συναλλαγές που καταγράφονται σε λογικές τιμές στις μετοχές των Coca - Cola, Vodafone και Cosmote.

Αντιθέτως, σε χαμηλότατα επίπεδα παραμένουν οι συναλλαγές στην μετοχή της Alpha Bank, υπερδιπλάσιος ο τζίρος στην Eurobank που αντιδρά και πάλι προς τα 11 ευρώ, ενώ αγωνίζεται να κρατήσει τα 10,7 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ.

Μια ακόμα θετική συνεδρίαση για την Motor Oil, με πολλές για τα δεδομένα της μετοχής συναλλαγές και, υψηλότερα των 20,5 η μετοχή του Αλουμινίου.

Παράλληλα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συναλλαγές περισσότερες, αναλογικά των τελευταίων ημερών, εμφανίζουν οι μετοχές των Altec, Άκτωρ, Γερμανός, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, Μινωικές Γραμμές και ΧΑΛΚΟΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v