Πάμε καλύτερα…

Η ενίσχυση των αγορών σε συγκεκριμένες μετοχές (Vodafone, OTE, Coca Cola) και η μέχρι στιγμής αμυντική στάση βασικών μετοχών του FTSE 20, διατηρεί τη Σοφοκλέους σε θετικό κλίμα, αντίστοιχο με αυτό που επικρατεί στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διατηρείται το καλό κλίμα στα ξένα, ενισχύονται οι αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές (Vodafone, ΟΤΕ και λιγότερο Coca Cola) ενώ η μέχρι στιγμής αμυντική στάση βασικών μετοχών του FTSE20 κρατούν την αγορά στα προβλεπόμενα όρια.

Με τη μετοχή της Εθνικής στα 14,6-14,8 ευρώ, την Alpha στα 11,90-12 ευρώ, την Eurobank στα 10,6 ευρώ και τον ΟΤΕ στα 10,7-10,85 ευρώ, επιτυγχάνεται ο πρώτος στόχος για τον FTSE 20.

Η υπέρβαση έστω και οριακά των 900 μονάδων για τον FTSE 20 έφερε και το γενικό δείκτη προς τις 1832,4 μονάδες. Κατ’ αρχήν θετικό το ότι η αγορά καλύπτει τεχνικά αυτό που όφειλε. Θα πρέπει βέβαια στη συνέχεια να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των κεκτημένων, καθώς φαίνεται ότι με βάση τις τρέχουσες συναλλαγές θα είναι καλή και σήμερα από πλευράς τζίρου η συνεδρίαση.

Συντριπτική υπέρ των ανοδικών η σχέση έναντι των μετοχών που υποχωρούν, με τα ”ψάρια” να συνεχίζουν την πορεία τους προς τον αφρό, τη Micromedia να φθάνει στα 1,2 ευρώ, τις θυγατρικές τραπεζικών ομίλων (Αγρος, Εθνική ΕΓΑ, ΕΤΒΑ Leasing, Alpha Leasing) να παρουσιάζουν και σήμερα ενδιαφέρον.

Αυξημένη η εμπορευσιμότητα για τη μετοχή του Ερμή, με την τιμή να υπερβαίνει πλέον τα 3 ευρώ, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν Δρομέας, Ευρωσύμβουλοι, Τέρνα, Ridenco, κ.α.

Θα πρέπει για τη συνέχεια ο δείκτης να ”εξασφαλίσει” τις 1820 μονάδες, και στην καλύτερη περίπτωση να κινηθεί ακόμη μια φορά προς τις 1832,44 μονάδες. Μέχρι στιγμής πάντως η αγορά βρίσκεται εντός στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v