SSSB: Διατηρεί τα 19 ευρώ ως τιμή - στόχο για 3Ε

Τιμή στόχο τα 19 ευρώ και πρόβλεψη για επίδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς (outperform) περιέχεται σε έκθεση της SSSB (14/11) για την Coca Cola 3Ε. Η έκθεση εστιάζει στα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας, όπου εντοπίζει την αύξηση των καθαρών κερδών και των EBITDA.

SSSB: Διατηρεί τα 19 ευρώ ως τιμή - στόχο για 3Ε
Την τιμή στόχο στα 19 ευρώ και την πρόβλεψη για επίδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς (outperform) περιέχει έκθεση της SSSB για την Coca Cola 3Ε.

Στην έκθεση με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, σχολιάζονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας και επισημαίνονται τα καλύτερα των προβλέψεων καθαρά κέρδη και EBITDA.

Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων μειώθηκε από το 7% στο 2%, εξέλιξη που εκτιμάται ως αναμενόμενη και αποδίδεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες, την γεωγραφική διασπορά των αγορών δραστηριοποίησης, αλλά και στις διακυμάνσεις της ισοτιμίας.

Η έκθεση δίνει έμφαση στην αύξηση των EBITDA, εξέλιξη που αποδίδεται από την SSSB στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα σε αγορές, όπου η εταιρία έχει ήδη καθιερωθεί.

Για το μέλλον η SSSB περιμένει ρυθμό αύξησης των EBITDA στο 14,8% το 2002 και 11,9% για το 2003, ενώ εκφράζεται η άποψη ότι ”η 3Ε δείχνει πολύ ακριβή σε όρους P/E”.

Το πιο σημαντικό ρίσκο εντοπίζει η έκθεση στην πολύ χαμηλή ρευστότητα των μετοχών, ενώ αναφορά κάνει και στην ”εξάρτηση” της 3Ε από την The Coca Cola Company, καθώς, όπως αναφέρεται, οι στόχοι μπορεί να μην είναι πάντα κοινοί.

Λόγος γίνεται και για ενδεχόμενο overhang από την πιθανότητα η οικογένεια Λεβέντη να προσπαθήσει να πουλήσει κάποιο από το μερίδιό της τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v