Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Υιοθετεί ουδέτερη στάση για Εθνική

Επαναδιατυπώνει την σύστασή της (ουδέτερη- neutral) για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch σε σχετική έκθεσή της (15/11), προβλέποντας πως τα αδύναμα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές της εταιρίας θα συνεχίσουν και το επόμενο έτος.

Merrill Lynch: Υιοθετεί ουδέτερη στάση για Εθνική
Επαναδιατυπώνει την σύστασή της (ουδέτερη- neutral) για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch σε σχετική έκθεσή της (15/11) με αφορμή τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας.

Στην έκθεση τονίζεται πως τα αποτελέσματα της Εθνικής διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των εκτιμήσεών της, ενώ ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζει προς τα κάτω (4%) τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας το 2003, κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων της από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά και το ασαφές χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η Merrill Lynch προβλέπει πως τα συνολικά έσοδα της εταιρίας για το τρέχον έτος θα διαμορφωθούν στα 1.639 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1.812 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές προβλέπεται να ανέλθουν στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 οι εκτιμήσεις μιλούν για 125 εκατ. ευρώ.

Ο πολλαπλασιαστής του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στη χώρα μας προβλέπεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch, να διαμορφωθεί στο 19,2 για το τρέχον έτος και στο 11,9 για το 2003, ενώ θεωρεί πως το μέρισμα ανά μετοχή θα παραμείνει σταθερό στο 1,1 τόσο το τρέχον όσο και στο 2003.

Παράλληλα η εταιρία προβλέπει πως η αδυναμία στα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα συνεχιστεί και στο επόμενο έτος, ενώ ο δείκτης Tier I διαμορφώνεται στο 7,5%.

Η Merrill Lynch πάντως δίνει έμφαση στις ”δηλώσεις” στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες καταδεικνύουν την αύξηση του Tier I κατά 220 μονάδες βάσης περίπου με βάση τον επαναπροσδιορισμό στο real estate της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v