Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Ζωηρό διατηρείται το ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους, που οι διαθέσεις ανάκαμψης στα ”βαριά χαρτιά” και ειδικότερα στις τράπεζες (1,18%) και στις τηλεπικοινωνίες (0,95%) επιτρέπει την περαιτέρω δραστηριοποίηση των επενδυτικών σχημάτων στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατά την τάση της η αγορά, καθώς τόσο ο FTSE 20 όσο και ο Γενικός κινούνται εντός του εύρους ασφαλείας. Ο FTSE 20 μεταξύ 895 – 899 μονάδων, ο δε Γενικός μεταξύ 1.820 – 1.828 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η μέχρι στιγμής συμπεριφορά μετοχών του FTSE 20 διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, συντηρώντας την αναλογία στο 3 προς 1 υπέρ των ανοδικών.

Οι αυξημένες συναλλαγές στην μετοχή της ΤΕΡΝΑ, τις προηγούμενες ημέρες, οδηγούν σε τζίρο 100.000 τεμαχίων και τη μετοχή προς τα 4 ευρώ. Μετά από μια ήπιας μορφής διόρθωση συνεχίζει προς τα 5,5 ευρώ την αντίδρασή της η μετοχή της Κορδέλλου ενώ η εκτίμηση για καλύτερη αποτελέσματα της Καλπίνης οδηγεί την τιμή προς τα 3 ευρώ.

Το rebound της ΤΕΡΝΑ ακολουθεί και ο Ερμής με σημαντικές συναλλαγές και τιμή σταθερά υψηλότερη των 3 ευρώ. Εκ του σύνεγγυς, μετοχές όπως ο Δρομέας, Στρίντζης, Ηλέκτρα και άλλων όπου η μητρική ή έμμεσα σχετιζόμενη εταιρία έχει τιμή κτήσης υψηλότερη της τρέχουσας.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και η εκτίμηση είναι πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για όσο το επιτρέπει η διεθνής συγκυρία και η υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Από την πλευρά των μετοχών του FTSE 20 συνεχίζει με κέρδη η Coca – Cola, κυρίως ξένοι τοποθετούνται στη μετοχή της Vodafone, κρατάει τα 14,5 ευρώ η Εθνική και αποδίδει η, κατά κάποιο τρόπο, στήριξη” στον ΟΤΕ (10,6 ευρώ). Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές του δείκτη μόλις μια, του Αλουμινίου καταγράφει απώλειες υποχωρώντας χαμηλότερα των 20 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v