Στόχος οι 1.860 και βλέπουμε…

Η συγκυρία είναι καλή για να συνεχιστεί η αντίδραση της Σοφοκλέους μέχρι τις 1.860 μονάδες, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί στην πράξη θα δώσει ακόμη περισσότερο αέρα στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εταιρικά νέα και επιμέρους κινήσεις θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν, μέχρι νεωτέρας, την τάση και στη Σοφοκλέους.

Καταρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως σύμφωνα με εκτιμήσεις διορατικών αναλυτών, οι τελευταίες προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αντιδράσει η αγορά δεν αναιρούν την μακροπρόθεσμη ακόμη τάση και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης εάν σήμερα και αύριο, προσεγγιστεί το επόμενο άξιο αναφοράς ”κενό” των 1.860 μονάδων και εν συνεχεία διασπαστεί με συναλλαγές περισσότερες των 110- 120 εκατ. ευρώ, θα μπορούμε να φερόμαστε σε μεσοπρόθεσμα αλλαγή της τάσης.

Οι έντονες διακυμάνσεις της Εθνικής, προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στη Νέα Υόρκη, οι συνεχιζόμενες ανοικτές πωλήσεις στη μετοχή της Eurobank, η επιβαλλόμενη αναθεώρηση των διεθνών στρατηγικών του ΟΤΕ, αλλά κυρίως τα αποτελέσματα εννεαμήνου, καλούνται να επιβεβαιώσουν σήμερα κιόλας την τάση.

Θα κινηθεί η αγορά προς τις 1.860 και εν συνεχεία προς τις 1.920, που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να ανακάμψει η μετοχή του ΟΤΕ και να κερδίσει περίπου 3-4 ποσοστιαίες μονάδες ο τραπεζικός δείκτης. Αυτό το ενδεχόμενο θα επιβεβαιώσει και παλαιότερες εκτιμήσεις ισχυρών χρηματιστών, που έχουν θέσει για στόχο, προς το τέλος της χρήσης, την περιοχή των 950 μονάδων για τον FTSE 20, όπου και ευελπιστούν ότι θα ”κλείσουν” τη σειρά Δεκεμβρίου.

Το αρνητικό ενδεχόμενο δεν εξετάζεται επί του παρόντος, καθώς συγκεντρώνει άμεσα μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Εκτός των άλλων, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν η σταδιακή υλοποίηση του θεσμού του ειδικού διαπραγματευτή, η μετοχοποίηση της ΔΕΗ και, βεβαίως, η σχεδιαζόμενη επιλεκτική σταδιακή τοποθέτηση διαθεσίμων της ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ και σε ελληνικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v