Ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας

Η κατάθεση του προϋπολογισμού, τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ελληνικές τράπεζες, η πρεμιέρα των market makers, αλλά και θέματα που άπτονται της φορολογίας απασχολούν τον οικονομικό τύπο της Δευτέρας, με τις επιχειρηματικές ειδήσεις να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.

Ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας
Με την κατάθεση του προϋπολογισμού, την εισαγωγή του ειδικού διαπραγματευτή στην αγορά, αλλά και στοιχεία για τις ελληνικές τράπεζες καταπιάνεται ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας.

Προϋπολογισμός- κατάθεση: ”Ενεση σε ύπαιθρο και μικρομεσαίους” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της οικονομικής Ελευθεροτυπίας. Στον υπέρτιτλο αναφέρεται ”οικονομίες στους μισθούς και στις συντάξεις, που θα καλύπτουν απλώς τον πληθωρισμό”. ”Προϋπολογισμός: Πως θα κατατεθεί αύριο στη βουλή”, είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής”. ”Με τις πινελιές της Eurostat ο νέος προϋπολογισμός”, γράφει το Χρηματιστήριο για το θέμα, σημειώνοντας ”αναθεωρημένα επί τα χείρω τα μεγέθη για έλλειμμα και χρέος”.

Market makers- πρεμιέρα: ”Τώρα η αγορά ελπίζει στους market makers” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ ο υπέρτιτλος θυμίζει πως σήμερα είναι η πρεμιέρα των ειδικών διαπραγματευτών. Λόγο επίσης κάνει η πρώτη σελίδα της Ναυτεμπορικής για ”δυνατότητα ιδιωτικών χρηαμτιστηρίων”.

Τράπεζες: Με τις μεταβολές στον αριθμό των ευρωπαϊκών τραπεζών ασχολείται η Ναυτεμπορική, χαρακτηρίζοντας ”μοναδική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την ”επίδοση” του ελληνικού τραπεζοπιστωτικού συστήματος να καταγράφει αύξηση στον αριθμό των τραπεζών, των εργαζομένων και των καταστημάτων της την τελευταία τετραετία”.

”Τι αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα των τραπεζών”, τιτλοφορείται σχετικό άρθρο του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας ”χαμηλό margin υψηλό κόστος χορηγήσεων”, ενώ σε άλλο σημείο της πρώτης της σελίδας, η εφημερίδα αναφέρει ”κατασχεμένα ακίνητα εκποιούν οι τράπεζες”. ”Μεγάλες συγχωνεύσεις τραπεζών” είναι ο βασικός τίτλος της Ημερησίας, στο πρώτο της θέμα, ενώ παρακάτω αναφέρεται ότι ”έκθεση της ΕΚΤ προβλέπει στο άμεσο μέλλον διασυνοριακές εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ελλάδα”.

Κατασκευαστικές: ”Στην ενέργεια διεισδύουν οι κατασκευαστικές” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, χαρακτηρίζοντας ”τροχοπέδη” την έλλειψη θεσμικού πλαισίου και τεχνογνωσίας.

Φορολογία: ”Χωρίς πόθεν έσχες η μεταβίβαση ακινήτου από offshore εταιρία” γράφει η Ημερησία, ενώ αναφέρεται ότι η μεταβίβαση σε φυσικά πρόσωπα θα γίνεται με την καταβολή μειωμένου φόρου. ”Έλεγχοι εξπρές το νέο δόγμα του ΥΠΕΘΟ” είναι ο σχετικός τίτλος της εφημερίδας Χρηματιστήριο.

Hyatt- ΕΛΤΕΧ: ”Υπεγράφη η σύμβαση- σε Hyatt- ΕΛΤΕΧ μεταβιβάζεται το 49% του καζίνο της Πάρνηθας”, αναφέρει η Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: ”Ποια τα ίδια κεφάλαια της Πειραιώς”, γράφει το Χρηματιστήριο, αναφέροντας ότι ”αίσθηση προκαλεί ο ενοποιημένος ισολογισμός της τράπεζας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v