Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο προιόν στο Χρηματιστήριο Παραγώγων

Οι ”Συμβάσεις Επαναγοράς” θα αποτελούν το νέο προιόν προς εισαγωγή στο χρηματιστήριο παραγώγων με σκοπό την διευκόλυνση των Ειδικών Διαπραγματευτών, μεταξύ άλλων, αφού δεν θα απαιτείται να διαθέτουν εκ των προτέρων μετοχές.

Νέο προιόν στο Χρηματιστήριο Παραγώγων
Προς διαπραγμάτευση εισάγεται στο χρηματιστήριο παραγώγων το προϊόν των ”Συμβάσεων Επαναγοράς” (Repurchase agreements), με στόχο την διευκόλυνση των Ειδικών Διαπραγματευτών, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει επιπρόσθετη πηγή εσόδου για τους μετόχους. *

Με βάση το νέο προϊόν οι Ειδικοί Διαπραγματευτές δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν υπό την κατοχή τους εκ των προτέρων αριθμό μετοχών ώστε να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, αφού η κατοχή των μετοχών δύναται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τους ειδικούς διαπραγματευτές.

Εξάλλου, ένα από τα σημαντικότερα πλεονέκτημα των ”Συμβάσεων Επαναγοράς” είναι η παρουσία της ΕΤΕΣΕΠ ως κεντρικού αντισυμβαλλόμενου και η εγγύηση για τον πιστωτικό κίνδυνο.

Στις Συμβάσεις Επαναγοράς ως αγοραστής είναι ο Ειδικός Διαπραγματευτής, ενώ το ρόλο του πωλητή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε επενδυτής.

Το μέγεθος του συμβολαίου είναι 100 μετοχές και η μέγιστη διάρκεια του συμβολαίου είναι οι έξι μήνες, ενώ το περιθώριο ασφάλισης μπορεί να παρέχεται σε μετρητά ή κινητές αξίες.

* Δείτε την αναλυτική περιγραφή του προϊόντος στη Δεξιά Στήλη (”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v