Βήμα προς τις 1.860 μονάδες στο ΧΑ

Θετικά ξεκίνησε στην τρέχουσα εβδομάδα η Σοφοκλέους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών. Ζητούμενο για σήμερα είναι το κλείσιμο του Γ.Δ. στο εύρος των 1.840 – 1.855 μονάδων, ώστε να παραμένει εφικτή η προσέγγιση των 1.860 και με συναλλαγές τουλάχιστον 75 – 80 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευκολύνει τους σχεδιασμούς και των εγχώριων διαχειριστών το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και ως συνηθίζεται, θα περιμένουν τις πρώτες ενδείξεις από τα αμερικάνικα συμβόλαια για τη συνέχεια.

Το θετικό είναι πως σε μια δύσκολη για τον ΟΤΕ συγκυρία βοηθά το κλίμα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα η μετοχή να αντιδρά έστω και με... κόπο προς τα 10,8 ευρώ.

Μετοχή ”κλειδί” ο ΟΤΕ μπορεί, αν μη τι άλλο, αρχικά να συμβάλει στην σταθεροποίηση του FTSE 20. Δεδομένου ότι από 2/12/2002 αυξάνεται η στάθμισή του (στον FTSE 20) θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ”καλό” εργαλείο τόσο για τον ίδιο τον Δείκτη όσο και για τα χαρτοφυλάκια των θεσμικών.

Ούτως ή άλλως το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής, καθώς και οι πέντε βασικές μετοχές του κλάδου δείχνουν μικρότερη ή μεγαλύτερη τάση αντίδρασης.

Το κλίμα όμως αποδίδεται καλύτερα μέσω της σύγκρισης των επί μέρους δεικτών, καθώς και σήμερα δείκτες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύονται με ρυθμό περίπου διπλάσιο του FTSE 20.

Η μετοχή της ΔΕΗ θα πρέπει να κρατήσει τα 13 ευρώ, καλοδεχούμενη η συνέχεια της αντίδρασης του ΟΠΑΠ (τρέχουν και τα διαφημιστικά για τα νέα του παιχνίδια), τη στιγμή που ενδιαφέρον εμφανίζεται στα ”μεσαία”.

Ισχυρή η τάση και σήμερα για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ, προς τα 3,98 ευρώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, συναλλαγές και προσπάθεια προσέγγισης των 3 ευρώ για την ΕΧΑΕ, σταθερά ανοδικός ο Ερμής, το ”έξυπνο χρήμα” λαμβάνει θέση στην Intracom, προς τα 2 ευρώ αντιδρά η μετοχή του Κορασίδη ενώ ανάλογα θετική εικόνα εμφανίζουν πλειάδα μετοχών από διάφορους κλάδους και κατηγορίες.

Το ζητούμενο για σήμερα είναι να ”κλείσει” ο Δείκτης στο εύρος των 1.840 – 1.855 μονάδων, ώστε να παραμένει εφικτή η προσέγγιση των 1.860 και με συναλλαγές τουλάχιστον 75 – 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v