Σε στενό εύρος διακύμανσης το ΧΑ

Μεταξύ 1.810 – 1.820 μονάδων επιχειρείται να κινηθεί για την επόμενη μια ώρα ο Γενικός Δείκτης, καθώς Εθνική και Eurobank, με τα μικρά τους κέρδη, συντηρούν τον τραπεζικό δείκτη, ενώ οι ΔΕΗ, Cosmote, Βιοχάλκο στηρίζουν γενικότερα το FTSE 20. Κινητικότητα στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιημένος στα 10,14 ευρώ ο ΟΤΕ με περίπου 390.000 τεμάχια, την πρώτη ώρα, τζίρος που παραπέμπει στον χθεσινό, ενώ κινείται οριακά στην περιοχή των 885 μονάδων ο FTSE 20.

Μεταξύ 1.810 – 1.820 μονάδων επιχειρείται να διακυμανθεί την επόμενη μια ώρα ο Γενικός Δείκτης, καθώς τόσο η Εθνική, Eurobank, με τα μικρά τους κέρδη συντηρούν τον τραπεζικό δείκτη όσο και οι ΔΕΗ, Cosmote, Βιοχάλκο στηρίζουν το υπόλοιπο του FTSE 20.

Εάν βεβαιωθεί το εύρος διακύμανσης 1.810 – 1.820 μονάδων παρά το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, μια ενδοσυνεδριακή έστω προσέγγιση των 1.825 μονάδων θα μπορούσε να άρει την βραχυπρόθεσμα, εκ νέου, πτωτική τάση.

Η σταθεροποίηση άλλωστε είναι το ζητούμενο για όσους επιχειρούν να παραμείνουν εντός παιδιάς στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή του ΔΟΛ εμφανίζει συναλλαγές και κέρδη με τιμή προς τα 2,2 ευρώ (και λόγω των φημολογιών) ενώ ενισχυτική της τάσης είναι η εμπορευσιμότητα στις μετοχές των Νεώριο, Διεκάτ, Δυναμική Ζωή, Λαντέκ, για μια ακόμη φορά στη Δομική Κρήτης αλλά και τον Τεγόπουλο.

Επιλεγμένες συναλλαγές στην μετοχή της Informatics που επαναφέρουν την τιμή της στα 5 ευρώ, κινητικότητα γενικότερα στον εκδοτικό κλάδο, καθώς με κέρδη 3,4% η μετοχή της Λυμπέρης, Λιβάνης, Ιμακο, Πήγασος.

Συναλλαγές που συντηρούν την ανοδική φορά μετοχών έχουν πραγματοποιηθεί στους τίτλους των ΔΙΧΘ, Λαζαρίδη, Τεχνική Ολυμπιακή, ΜΕΤΚΑ, Κούμπας, Creta Farm, Καρδασιλάρης, Intracom Κατασκευές, Ευρωσυμβούλων, Ηρακλή και ορισμένων ακόμη.

Για την επόμενη ώρα αν συνεχιστεί η ομαλή, χωρίς τριγμούς εναλλαγή θεματοφυλάκων στον ΟΤΕ, μπορεί να συντηρηθεί ο Δείκτης στο προαναφερθέν εύρος και να ενισχυθούν σταδιακά ενδιαφέρον και συναλλαγές σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με βάση την από χθες συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη προκειμένου να μην διαταραχθεί η τάση, ο Δείκτης δεν θα πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.804,99 μονάδων (σημερινό ενδοσυνεδριακά χαμηλό στις 1.805,87 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v