Εκτιμήσεις Εθνικής ΑΧΕ, Marfin για Γερμανό

Επαναδιατυπώνει την σύστασή της ”αγορά” για τη μετοχή της Γερμανός η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (20/11) υποστηρίζοντας πως τα αποτελέσματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεών της, ενώ η Εθνική ΑΧΕ στο ημερήσιο report της (20/11) τονίζει πως θα αναθεωρήσει θετικά τις προβλέψεις της για την εταιρία.

Εκτιμήσεις Εθνικής ΑΧΕ, Marfin για Γερμανό
Επαναδιατυπώνει την σύστασή της ”αγορά” για τη μετοχή της Γερμανός η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (20/11) με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου της εταιρίας.

Η Μarfin Hellenic χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας ελαφρώς ανώτερα των προσδοκιών της, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως η ενίσχυση τους οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από την κινητή τηλεφωνία.

Στο report αναφέρεται επίσης πως τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Γερμανός, διαμορφώθηκαν κατά 5,5% υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, επισημαίνεται για άλλη μια φορά πως λόγω του ζητήματος της Multirama, αλλά και της ”ενοποίησης” των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρίας η σύγκριση των φετινών μεγεθών με τα περσινά ”στερείται ουσίας”.

Τονίζεται πάντως πως οι δραστηριότητες της εταιρίας εκτός των ελληνικών τειχών συνέβαλλαν κατά 8,3% στα συνολικά έσοδα της Γερμανός, ενώ και σε λειτουργικό επίπεδο τα αποτελέσματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών της Marfin Hellenic.

Eξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ στο ημερήσιο δελτίο της (20/11) τονίζει και αυτή πως τα αποτελέσματα της εταιρίας (στο εννεάμηνο) δεν είναι συγκρίσιμα με περασμένες αντίστοιχες περιόδους, τονίζει όμως πως θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την Γερμανός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v