Αγοραστής στον ΟΤΕ η ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ;

Συντονισμένες αγορές στη μετοχή του ΟΤΕ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπουν στην ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ, σε συνδυασμό με τη θετική κίνηση στην Εθνική ισχυροποιούν τη θετική τάση στη Σοφοκλέους και επιτρέπουν την επαναδραστηριοποίηση επενδυτικών σχημάτων στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντονισμένες την τελευταία ώρα οι αγορές στη μετοχή του ΟΤΕ, οδηγούν τη μετοχή προς τα 10,5 ευρώ με σημαντικές συναλλαγές που θα ξεπεράσουν τις χθεσινές. Αγορές, που παραπέμπουν κυρίως στην ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ και δευτερευόντως στους κύριους αγοραστές των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.

Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται από την αναστροφή της τάσης στη μετοχή της Εθνικής, με επίσης υψηλές συναλλαγές, ενώ η τάση για το FTSE 20 που ξεπέρασε τον προσυνεδριακό μας στόχο των 892 μονάδων ενισχύεται από τις Intracom, Alpha, Eurobank και βεβαίως ΔΕΗ, Cosmote και Ελληνικά Πετρέλαια.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο αρχικός στόχος, έστω και ενδοσυνεδριακής προσέγγισης των 1.825 μονάδων (βλέπε προηγούμενο σχόλιο), δίνει ώθηση τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο κυρίως όμως στη μεσαία.

Τάση που ανεβάζει λίγο περισσότερο τον πήχη, μεταφέροντάς τον στο επόμενο εύρος που βλέπει προς τις 1.832 μονάδες. Το ενθαρρυντικό όμως είναι, πως με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται σημαντικά χαμηλότερα, κρατάει η Σοφοκλέους, ενώ από την προηγούμενή μας αναφορά έχουν ενισχυθεί κατά περίπου 80 – 90 οι ανοδικές μετοχές.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών είναι πλέον υπέρ των πρώτων, τάση που επιβεβαιώνεται και από την μεγαλύτερη αναλογικά απόδοση του Small Cap 80 έναντι των Mid 40 και FTSE 20.

Ένα δεύτερο ενθαρρυντικό στοιχείο αφορά στην ανθεκτικότητα των 1.800 μονάδων, περιοχή καθαρά ψυχολογικής σημασίας, που λειτουργεί όμως και σαν βάση στήριξης. Από αυτά τα επίπεδα επιχειρεί να αντιδράσει για τρίτη συνεχή φορά ο Δείκτης προς τις 1.860 μονάδες περιοχή ”αντίστασης” που μέχρι στιγμής αδυνατεί να υπερβεί.

Αν μη τι άλλο, φαίνεται να διαμορφώνεται ένα εύρος μέσα στο οποίο αποδίδουν ορισμένες, κυρίως βραχυπρόθεσμες, κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v