Στο ρελαντί η Σοφοκλέους

Μεταξύ 1.862 – 1.880 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με τις συναλλαγές να έχουν περιοριστεί ελαφρώς και τον FTSE-20 να έχει ”διορθώσει” προς τις 914 μονάδες, ύστερα από τη χθεσινή ανάκαμψη, αλλά και το κλίμα διόρθωσης που διαπνέει τις ευρωπαικές αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 1.862 – 1.880 μονάδων κινείται ο Δείκτης με τις συναλλαγές να έχουν περιοριστεί ελαφρώς και, τον FTSE-20 να έχει ”διορθώσει” προς τις 914 μονάδες.

Ανάλογα, έχουν περιοριστεί ή και μηδενιστεί τα αρχικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό και το δικό μας χρηματιστήριο.

Είναι όμως περισσότερες πλέον οι μετοχές των οποίων η τιμή υποχωρεί, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται, μέχρι στιγμής, σημαντικές απώλειες (μόνο στον Δία οι συναλλαγές είναι σχετικά επίφοβες).

Στην κορυφή των ανοδικών, Περσέας και Ευρωσυμμετοχές ”χαίρονται” τα της άρσης, ενώ ξεχωρίζει με τις συναλλαγές και το ποσοστό μεταβολής η μετοχή της Medicon.

Ενισχύονται σταδιακά οι τοποθετήσεις στην Flexopack, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος με αυξημένες συναλλαγές επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση, ενώ μετά από καιρό ”αντιδρά” υψηλότερα των 5 ευρώ η μετοχή της Chipita. Η μετοχή του Τηλέτυπου κινείται προς την καταγραφή νέου υψηλότερου έτους.

Πλην όμως, για να ευοδωθούν όλες αυτές οι προσπάθειες στα ”μεσαία”, θα χρειαστεί ένα καλύτερο κλίμα στα ”βαριά”. Δικαιολογημένη η υποχώρηση της Vodafone κρατούν κυρίως η Alpha, αλλά και η Eurobank, Εθνική, ακολουθεί προς τα 14,7 ευρώ η Εμπορική, υψηλές και σήμερα στα περίπου 2 εκατομμύρια τεμάχια οι συναλλαγές του ΟΤΕ (10.7 – 10,8 ευρώ) ενώ, ενθαρρυντική είναι η μέχρι στιγμής συμπεριφορά της ΔΕΗ.

Δεν πρέπει όμως η αγορά να υποχωρήσει χαμηλότερα των ελάχιστων τιμών ημέρας και θα απαιτηθεί μια τουλάχιστον ακόμη προσπάθεια επαναπροσέγγισης των σημερινών ”υψηλών” τιμών.

Κάθε ”κλείσιμο” του Δείκτη υψηλότερα, έστω και οριακά, των 1.860,5 μονάδων με συναλλαγές περίπου 100 εκατ. ευρώ θα αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά θετική ένδειξη, που χρειάζεται η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v