Την άρση επιτήρησης του Περσέα αποφάσισε το ΧΑ

Την άρση επιτήρησης στην Περσέας, και την έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής της Αγοράς Παραγώγων (Χ.Α., Ε.Τ.Ε.Σ.Ε.Π.) για Δικαιώματα Προαίρεσης επί μετοχών για πράξεις που καταρτίζουν τα μέλη ως Ειδικοί Διαπραγματευτές τύπου Β αποφάσισε μεταξύ άλλων το ΔΣ του χρηαμτιστηρίου.

Την άρση επιτήρησης του Περσέα αποφάσισε το ΧΑ
Την άρση της ένταξης της ”ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΕΒΕ” στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης ”ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ” και την επαναφορά της σε κανονικό καθεστώς διαπραγμάτευσης σύμφωνα με την απόφασή του 64/29-3-01, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΧΑ

Επίσης το Δ.Σ. ενέκρινε την τιμολογιακή πολιτική της Αγοράς Παραγώγων Χ.Α. και Ε.Τ.Ε.Σ.Ε.Π. για τα Δικαιώματα Προαίρεσης επί μετοχών για πράξεις που καταρτίζουν τα μέλη ως Ειδικοί Διαπραγματευτές τύπου Β, καθώς και τα χαρακτηριστικά των Δικαιωμάτων Προαίρεσης σε Μετοχές.

Η επιλογή των μετοχών και η εισαγωγή των Δικαιωμάτων Προαίρεσης θα αποφασισθεί μετά την ολοκλήρωση των εικονικών συνεδριάσεων.

Ενέκρινε επίσης την παροχή βάθους αγοράς 5 σε προμηθευτές πληροφόρησης στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α.

Παράλληλα, ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων εταιριών:

* ”ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.” για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ALMA MEDIA CENTER ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.”,

* ”ΚΟΥΜΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” για την μετάταξη των μετοχών της από την Παράλληλη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α.

* ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαπραγμα-τεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

· H εταιρία ”ΚΟΥΜΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” προβαίνει στη μετάταξη των 17.544.600 κοινών ονομαστικών μετοχών της από την Παράλληλη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α. χωρίς Δημόσια Εγγραφή και Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

· Η εταιρία ”ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.” προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 51.320.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 0,29 (Δρχ. 100) τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης ”ALMA MEDIA CENTER ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.” (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 1 νέα μετοχή).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ”ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.” θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (12.826.200 κοινές ονομαστικές μετοχές με την ίδια ονομαστική αξία. Σημειώνεται ότι μετά από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών η σημερινή ονομαστική αξία του συνόλου των μετοχών ανέρχεται σε 0,30 ευρώ.

· Η εταιρία ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” προβαίνει σε έκδοση ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων με αναλογία 1 ομολογία ανά 10,1705567 κοινές μετοχές και 1 ομολογία ανά 10,1706425 προνομιούχες μετοχές, διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α., εκδίδοντας 9.374.990 ομολογίες εκ των οποίων, 8.375.450 ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές μετοχές και 999.540 ομολογίες μετατρέψιμες σε προνομιούχες μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 3,20 η κάθε μία. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι δεκαετής.

Τέλος, εγκρίθηκε η νέα εταιρική ταυτότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v