Eκτιμήσεις από SSSB, Marfin για 6μηνο της Panafon

Ανάμικτα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Vodafone Panafon η SSSB, διατηρώντας τη τιμή – στόχο στα 5,25 ευρώ. Αντίθετα, ”αγορά” συστήνει η Marfin Hellenic γαι τη Vodafone Panafon, θέτοντας τιμή στόχο τα 7,4 ευρώ.

Eκτιμήσεις από  SSSB, Marfin για 6μηνο της Panafon
Διατηρεί την τιμή – στόχο στα 5,25 ευρώ για τη μετοχή της Vodafone Panafon η SSSB σε σχετική έκθεσή της (21/11), με αφορμή τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της χρήσης, προβλέποντας παράλληλα πως θα επιδείξει συμπεριφορά κατώτερη της αγοράς (underperform), ενώ χαρακτηρίζει την επιλογή υψηλού κινδύνου (high risk).

Στην έκθεση χαρακτηρίζονται ως ανάμικτα τα αποτελέσματα της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας με τα έσοδα του α΄ εξαμήνου να διαμορφώνονται κατά 4% υψηλότερα των προσδοκιών της SSSB, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων χαρακτηρίζονται ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών της.

Τα καθαρά κέρδη για το α΄ εξάμηνο χρήσης της Vodafone Panafon εμφανίστηκαν κατά 3% χαμηλότερα των προσδοκιών της SSSB, ενώ οι επενδύσεις κεφαλαίου διαμορφώθηκαν κατά 10% υψηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ η SSSB στέκεται και στην ”δήλωση” της εταιρίας για την μείωση του μεγέθους των επενδύσεων κεφαλαίου στα 185 εκατ. ευρώ, για το σύνολο του έτους.

Η SSSB αναφέρει επίσης πως οι καλύτερες των αναμενόμενων ταμειακές ροές της εταιρίας επιτρέπουν στην Vodafone Panafon να ”αισιοδοξεί” πως θα μειώσει τα καθαρά χρέη της κατά 140 εκατ. ευρώ, στα 310 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η SSSB υιοθετεί overweigt θέση για τον κλάδο ”τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών”, ενώ ”υπόσχεται” πως θα παρουσιάσει νέα λεπτομερέστερη έκθεση για την εταιρία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διατήρηση υψηλότερου του ευρωπαϊκού μέσου όρου κόστους διασύνδεσης συνιστούν κίνδυνο για το μερίδιο της εταιρίας, ενώ στα ρίσκα συμπεριλαμβάνεται και η δραστηριοποίηση στην Αλβανία.

Εξάλλου, τιμή στόχο τα 7,40 ευρώ θέτει έκθεση της Marfin Hellenic την τιμή στόχο για τη μετοχή της Vodafone- Panafon, συστήνοντας ”αγορά”. Στην έκθεση με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου επισημαίνεται η σημαντική αύξηση του μέσου χρόνου ομιλίας ανά πελάτη στα 238 λεπτά, ενώ πιθανή θεωρείται αναθεώρηση των τιμολογίων της εταιρίας.

Τέλος, η έκθεση της Marfin αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης των ”αριθμών” της για την Panafon Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v