”Λιακάδα” στη Σοφοκλέους!

Προς τα νέα, υψηλότερα επίπεδα των 1.900 μονάδων, επιχειρεί να κινηθεί (προσεκτικά) η Σοφοκλέους μετά και την κατοχύρωση των 1.860 μονάδων, στην οποία συνέβαλε η ανάκαμψη των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών. Ζητούμενο η διατήρηση των 923 μονάδων στον FT 20 και η διεύρυνση των τοποθετήσεων σε μεγαλύτερη γκάμα μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναγνωριστικής μορφής οι τοποθετήσεις, κινήσεις της πρώτης ώρας, που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός υψηλότερου προς τις 1.900 μονάδες εύρους. Οι συναλλαγές των περίπου 28 εκατ. ευρώ παραπέμπουν στον τζίρο της χθεσινής συνεδρίασης, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορά περίπου στις ίδιες μετοχές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του τραπεζικού δείκτη κατά 1,2%, του τηλεπικοινωνιακού κατά 1% και του FTSE 20 κατά 1,1%. Ο τελευταίος δείκτης έχει εγγράψει μέχρι στιγμής ”υψηλό” στις 923,03 μονάδες, επίπεδο που θα πρέπει οπωσδήποτε μέχρι την επόμενη ώρα να το υπερβεί και πάλι η αγορά και ει δυνατό να το εξασφαλίσει.

Σαφώς πιο... αποδοτική η εικόνα στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, παρά το ότι και τα ”μικρά” χρειάζονται και το +2% του ΟΤΕ και το +1,8% της Alpha και την αντίδραση των Eurobank, Εθνικής.

Όσο θα δένει σταθεροποιούμενη η συμπεριφορά του FTSE 20, τόσο θα ενισχύεται ο κατάλογος των μετοχών με κέρδη. Εύλογα στον Περσέα και τις Ευρωσυμμετοχές ”παίζεται” ένα στοίχημα, οι συναλλαγές της Medicom ”δείχνουν” κατοχύρωση των 8 ευρώ, τα καλά αποτελέσματα της Flecopack εξηγούν τις αυξημένες συναλλαγές και δικαιολογούν την αντίδραση προς τα 5,4 ευρώ, ενώ ενθαρρυντική είναι η... επανεμφάνιση του Μυτιληναίου.

Συναλλαγές που ενισχύουν την τάση καταγράφονται στις μετοχές των Mevaco, Data Media, Ηλεκτρονική Αθηνών, Επιχειρήσεις Αττικής, Χαλκόρ αλλά και Σέλμαν, Βαρβαρέσο, Πετζετάκι. Αξίζει να αναφερθεί πως για μια ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών εμφανίζει υψηλή εμπορευσιμότητα, κάτι που έλειπε, δημιουργώντας ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών για τη συνέχεια.

Στους ”ιχθύες” συνεχίζεται η επιχείρηση ορθολογικοποίησης αποτιμήσεων, ενώ στη Rilken το στοίχημα αφορά στο κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για καλό εννεάμηνο.

Για την επόμενη ώρα, από τεχνικής πλευράς χρειάζεται οπωσδήποτε να κρατήσει τα υψηλά επίπεδα των 923 μονάδων ο FTSE 20 και να παραμείνει αμείωτο από πλευράς συναλλαγών το ενδιαφέρον για όσο το δυνατό περισσότερες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v