Περιμένοντας (και η Σοφοκλέους) τη Wall

Σε αναμονή της αποσαφήνισης της τάσης γύρω στις 12.30- 13.00, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενδέχεται να κινηθεί ελαφρώς ανοδικά και η Σοφοκλέους, ακολουθώντας ανάλογη συμπεριφορά με αυτή των ευρωπαϊκών αγορών. Το σημαντικό είναι ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στον τραπεζικό κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς περιμένουν την αποσαφήνιση των προθέσεων της Νέας Υόρκης, γύρω στις 12.30 – 13.00. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι οι κινήσεις θα είναι αναγνωριστικές, επιφυλακτικές, με μύχια όμως προσδοκία ότι το κλίμα θα είναι σαφώς καλύτερο.

Για την αγορά μας, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Τσοτάκος (Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ), χρήσιμα τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα, μπορούν να είναι τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Το πρώτο δείγμα γραφής θεωρείται ικανοποιητικό, καθώς και στον, από πρώτη αρνητικό τραπεζικό κλάδο, εντοπίζονται αρκετά θετικά στοιχεία.

Όπως επισημαίνεται από την Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, μπορεί να εμφανίζεται μείωση συνολικότερα στα αποτελέσματα, πλην όμως διαφαίνεται βελτίωση των λειτουργικών κερδών και των αποτελεσμάτων από την κύρια δραστηριότητα τους . Εάν σε αυτό συνυπολογιστεί η θετικότερη προσδοκία που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά για τον κλάδο, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ουδέτερη κίνηση για τον κλαδικό δείκτη.

Στις 2.800 έχει διαμορφωθεί ο δείκτης με χαμηλή τιμή του στις 2.630 και υψηλή για τη συνεδρίαση της Παρασκευής τις 2.838,95 μονάδες. Τεχνικά, ”χρωστά” μια αντίδραση προς τις 2.840, προοπτική που θα μπορούσε να ωθήσει και τον FTS 20 προς τις 925 μονάδες.



Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, καταρχάς θα ”κρατήσει” τις 1.850 ο Δείκτης, εν συνεχεία μπορεί να προσεγγίσει τις 1.880, μέσα στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις.

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, τουλάχιστον από πλευράς αποδόσεων. Μετοχές όπου καταγράφεται ενίσχυση συναλλαγών στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι προφανές πως επιδιώκεται να κινηθούν ακόμη υψηλότερα.

Η περίπτωση του Στρίντζη είναι ενδεικτική μιας συνολικότερης κατάστασης και φιλοσοφίας, δημιουργεί και πάλι προσδοκίες η επανεμφάνιση των Μυτιληναίου , ΜΕΤΚΑ, μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπως η Informer, Κατσέλης, μετοχές εταιριών με καλά εννεάμηνα έχουν τις προδιαγραφές για να συγκεντρώσουν μερίδα του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v