Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Με την πορεία της Σοφοκλέους, τις εξελίξεις στην φορολογία, τις απεργιακές κινητοποιήσεις την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, αλλά και μακροοικονομικά στοιχεία, όπως αυτά για το ρυθμό του ΑΕΠ και τις δημόσιες δαπάνες ασχολείται τη Δευτέρα ο οικονομικός τύπος.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οι εξελίξεις στη φορολογία και τον τρόπο υποβολής δηλώσεων, οι επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και το καθεστώς στη ναυτιλία μετά το ναυάγιο του Prestige, απασχολούν, μεταξύ άλλων τον οικονομικό τύπο τη Δευτέρα.

Σοφοκλέους: ”Αφανές ράλι στη Σοφοκλέους ερήμην του γενικού δείκτη” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ ο υπέρτιτλος αναφέρει ότι οι μικρομεσαίοι θα είναι ”στη θέση του οδηγού”.

Για ”θετικές ενδείξεις για περαιτέρω ανοδική πορεία του ΧΑ”, κάνει λόγο το βασικό θέμα της εφημερίδας Χρηματιστήριο, η οποία χαρακτηρίζει ”καταλύτη” το ράλι των ξένων αγορών. ”Στρατηγικός επενδυτής χτυπά την πόρτα της Σοφοκλέους”, γράφει η Ημερησία, αναφερόμενη στην ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ.

Φορολογία: ”Μόνο ηλεκτρονικές οι δηλώσεις από το 2003” αναφέρει η Ναυτεμπορική στην πρώτη της σελίδα. ”Μέσω του δικτύου οι φορολογικές δηλώσεις το 2003” είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας.

Prestige- ναυάγιο: ”Πρόσθετα μέτρα από την ΕΕ- Η ασφάλεια στη ναυτιλία μετά την καταστροφή του Prestige”, είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος της Ναυτεμπορικής, ενώ για ενίσχυση όσων εταιριών έχουν σύγχρονα τάνκερ κάνει λόγο η Ημερησία.

Μακροοικονομικά: ”Βλέπουν ρυθμό ανάπτυξης 3,8%, αλλά δεν ορκίζονται- αβεβαιότητα στο οικονομικό επιτελείο, τιτλοφορείται σχετικό άρθρο του Χρηματιστηρίου. ”Αύξηση 340% στη εφάπαξ αποζημίωση- σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, δημόσια διοίκηση” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, η οποία σε άλλο σημείο της πρώτης της σελίδας αναφέρει ”418 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2003”.

Απεργίες: ”Η εβδομάδα του απεργιακού μπαράζ” τιτλοφορείται η πρώτη σελίδα της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην απεργία των βενζινοπωλών, των ιατρείων του ΙΚΑ, αλλά και των ταξί.

Τσοχατζόπουλος- συνέντευξη: Για το πως θα γίνουν οι εποενδύσει στον τουρισμό, μιλά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v