Ανοδος με το βλέμμα στη Wall για το ΧΑ

Οι συναλλαγές, οι θεσμικοί αγοραστές, η Εθνική, τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα διαμορφώνουν τις θετικές ενδείξεις μιας αγοράς που προσβλέπει στο καλύτερο. Σε μεγάλο βαθμό, όμως, και η Σοφοκλέους παραμένει δέσμια της τάσης που διεθνώς δημιουργεί η κίνηση των αμερικανικών δεικτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τέσσερα στα πέντε για την Σοφοκλέους, που φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της. Τόσο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη όσο και (κυρίως) μετοχών που αντιδρούν με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές την τελευταία περίπου μισή ώρα.

Η βελτιούμενη εικόνα που εμφανίζουν τα αμερικανικά συμβόλαια και των τριών δεικτών, ενισχύουν την ούτως ή άλλως, συγκρατημένα αισιόδοξη διάθεση, που είχε διαμορφωθεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Πόσο μάλλον που η μετοχή της Εθνικής ”πιάνει” τα 15 ευρώ και με συναλλαγές περίπου 80.000 τεμαχίων ενισχύεται κατά 2,4% (στις 14.30΄), συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στη Vodafone και κινείται οριακά η μετοχή του ΟΤΕ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η κατάσταση είναι σαφώς πιο επιθετική, όπου μετοχές με ήδη διαμορφωμένη ανοδική τάση φαίνεται να προσελκύουν καινούριους αγοραστές.

Από τη Lavipharm μέχρι τους Ευρωσυμβούλους, από τον Μπαλάφα μέχρι τον ΔΟΛ, τον Πετζετάκι, την Ηλέκτρα αλλά και τον Μυτιληναίο καθίσταται εμφανής η προσπάθεια μόχλευσης σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Δείκτης ”κατοχυρώνει” τις 1.850 μονάδες, καθώς χρειαζόμαστε μια ακόμα θετική συνεδρίαση για να θεωρηθεί η εν λόγω περιοχή στήριξη πλέον και, όχι αντίσταση της αγοράς και ενισχύει σταδιακά τον πήχη στο εύρος των 1.865 – 1.875.

Για τη συνέχεια και με πιθανότερο το ενδεχόμενο της περαιτέρω βελτίωσης της εικόνας που διαγράφουν τα συμβόλαια (από την Wall) δεν θα πρέπει να αποκλειστεί επιθετικότερη κίνηση σε μετοχές του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v