Νταν Νίκα: ”Χρήζει χρηματοδότησης η CosmoRom”

Χρηματοδότηση ύψους 100 έως 200 εκατ. ευρώ χρειάζεται η CosmoRom, θυγατρική της RomTelecom, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Dan Nica και μεταδίδονται από το δικτυακό τόπο Europemedia.

Νταν Νίκα: ”Χρήζει χρηματοδότησης η CosmoRom”
Χρηματοδότηση ύψους 100 έως 200 εκατ. ευρώ χρειάζεται η CosmoRom, θυγατρική της RomTelecom, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Dan Nica και μεταδίδονται από το δικτυακό τόπο Europemedia.

Οι δηλώσεις του κ. Νίκα έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνονται μερικές μόνο μέρες μετά την απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη δαπάνη 274 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ και έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους των αναλυτών περι ανάγκης περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης για την εξυγείανση της εταιρίας.

Η επέκταση του δικτύου της θυγατρικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Rom Telecom φαίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να αυξήσει την πελατειακή της βάση, η οποία από την αρχή του έτους παρουσίασε μείωση της τάξης του 50% και πλέον κινείται σε ποσοστά κάτω του 5%.

Ο Διευθύνων Σϋμβουλος της εταιρίας κ. Π. Καργάδος είχε άλλωστε δηλώσει και παλαιότερα ότι η θυγατρική χρειάζεται επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Συνολικές επενδύσεις πάντως, 2,5 δισ. ευρώ ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού στην αποψινή του συνεδρίαση. Tο ποσό αυτό αφορά στην τριετία 2003-05, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα κεφάλαια ύψους 274 εκατ. ευρώ, θα κατατεθούν σε δεσμευμένο λογαριασμό και δεν πρόκειται να αποδεσμευθούν εάν δεν ξεκαθαρίσουν όλοι οι όροι της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v