Altec: Σημαντική αύξηση κερδών στο 9μηνο 2002

Κατά 42,7% αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη της Altec στο 9μηνο, ενώ τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 13,5%, με τον κύκλο εργασιών να συγκρατείται στα 125,7 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις έφτασαν στα 166,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν 20,8%.

Altec: Σημαντική αύξηση κερδών στο 9μηνο 2002
Αύξηση κατά 42,7% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) της Altec στο εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, καθώς ανήλθαν στα 14,1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας η προαναφερθείσα αύξηση επιτεύχθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες ύφεσης που επικρατούν γενικότερα στην αγορά και επηρεάζουν και τον χώρο της πληροφορικής και που οδήγησαν σε συγκράτηση του κύκλου εργασιών στα 125,7 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 8,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 13,5% σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο προερχόμενα κυρίως από τη λειτουργική δραστηριότητα της εταιρίας, καθώς τα χρηματοοικονομικά έσοδα περιορίστηκαν στα 562,6 χιλιάδες ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Επιπλέον, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, σημειώνεται ότι το περιθώριο κέρδους σημείωσε βελτίωση ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής της εταιρίας να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στους τομείς των ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής, τις υπηρεσίες και το software, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, σε αντίθεση με την διανομή προϊόντων η οποία αποτελούσε τη βασική δραστηριότητα της μητρικής Altec πριν τη συγχώνευση.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι είναι σημαντικά τα οφέλη σε επίπεδο συρρίκνωσης των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας τα οποία μειώθηκαν κατά 34% έναντι του περυσινού εννεαμήνου, λόγω της επίτευξης συνεργιών και οικονομιών κλίμακος μέσω της λειτουργικής ενοποίησης των απορροφειθήσων εταιριών Sysware, Unisoft και Star. Ως εκ τούτου, το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε στο 11,2% έναντι 6,9% και το περιθώριο των προ φόρων κερδών αυξήθηκε στο 6,9% έναντι 5,3% στο περυσινό εννεάμηνο.

Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 166,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) έφτασαν στα 16,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,6%. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε σε 10% έναντι 7,2% του περυσινού εννεαμήνου. Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου αυξήθηκαν κατά 20,8% στα 11,4 εκατ. ευρώ με το περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται στο 6,9% έναντι 4,7% του περυσινού εννεαμήνου.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου επιβεβαιώνουν και πάλι την ευστοχία των στρατηγικών επιλογών της Altec και υπογραμμίζουν την ικανότητα του νέου, δυναμικού επιχειρηματικού προφίλ της Altec αφενός μεν ισχυροποιώντας την θέση της στην εγχώρια αγορά παρά τις συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στον κλάδο, αφετέρου της δυναμικής της επέκτασης της παρουσίας της στον διεθνή στίβο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v