Lupo, λύκος ο τρανσυλβανικός!

Μετά το -2,78% του ΟΤΕ χθες στη Νέα Υόρκη και θέσεις shοrt άνοιξαν, και εντολές πώλησης δόθηκαν. Θα απαιτηθεί κόπος- και ενδεχομένως χρήμα- για να μην ακυρωθεί στην πράξη η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση της αγοράς.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο... αρκαδικό πνεύμα του πρωινού εγερτηρίου θα συνεχίσουμε, παραφράζοντας τη γνωστή μας παροιμία ”του γιδοβοσκού και του λύκου”. Στο ρόλο του γιδοβοσκού οι διαχειριζόμενοι τις τύχες (και το χρήμα του έλληνα φορολογούμενου) του ΟΤΕ, ενώ λόγω παράδοσης, μας φέρνει σε Lupo ο... ρουμανικός λύκος των τρανσυλβανικών δασών.

Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο σήμερα, τρεις ημέρες από την διαδικασία εγγραφών της ΔΕΗ, δηλαδή ποιες χρηματιστηριακές θα κληθούν, έαν υποθέσουμε ότι θα επιχειρηθεί στήριξη, να αναλάβουν αυτόν τον άχαρο ρόλο.

Δυστυχώς, με αφορμή και τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, δικαιώνονται οι ελάχιστοι εκείνοι δημοσιογράφοι, ειδικότερα η Καθημερινή και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, που όλες αυτές τις ημέρες παρέμειναν επιφυλακτικοί και δύσπιστοι. Όλα αυτά για τον ΟΤΕ συνέβησαν το βράδυ της ίδιας ημέρας που η Απογευματινή έκανε πρωτοσέλιδο θέμα της πίνακες, καταλόγους, μετά από επερώτηση στη βουλή του βουλευτή της Ν.Δ. Καλλιώρα.

Δύσκολη συγκυρία για στήριξη στον ΟΤΕ, καθώς από αργά χθες το απόγευμα υπήρχε σκέψη να ”βγούν” 2-3 ισχυρές χρηματιστηριακές, ως ”αγοραστές” στη ΔΕΗ, ώστε να μην πιεστεί προς τα 12,5 ευρώ η τιμή της μετοχής.

Μετά και το χθεσινό –2,78% του δικαιώματος (της μετοχής) του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στα 5,29 δολ. και θέσεις αρκετές άνοιξαν short στη μετοχή το πρωί στη Σοφοκλέους, και εντολές πώλησης κυρίως για λογαριασμό ξένων έφτασαν στα γραφεία 4 χρηματιστηριακών που διακινούν το 80% του τζίρου των ξένων.

Δεν θα μείνουμε πολύ στο παρασκήνιο του ΟΤΕ (αυτό, αφήνεται στην κρίση του μέσου επενδυτή), αλλά στο ότι θα απαιτηθεί κόπος- και ενδεχομένως χρήμα- για να μην ακυρωθεί στην πράξη η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση. Έδωσε άλλωστε ”δείγματα γραφής” αδυναμίας ο Δείκτης, προσεγγίζοντας τις 1.882 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v