Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη

Με τις παρατηρήσεις Γκαργκάνα για τον πληθωρισμό και την έκθεση της ΤτΕ, που κατατίθεται την Παρασκευή στη βουλή, το Γ΄ ΚΠΣ, τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και άλλα εταιρικά νέα ασχολείται ο οικονομικός τύπος της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα την Τετάρτη
Οι παρατηρήσεις Γκαργκάνα αναφορικά με το ύψος τουπληθωρισμού, η απορρόφηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΑ, η μετοχοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και αρκετά εταιρικά νέα απασχολούν τις οικονομικές εφημερίδες την Τετάρτη.

Πληθωρισμός- ΤτΕ: ”Έντονη ανησυχία της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, η οποία στον υπότιτλο αναφέρεται στις δηλώσεις Γκαργκάνα. ”Οικονομαχίες” είναι ο βασικός τίτλος τόσο της Ελευθεροτυπίας, όσο και της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, όπου γίνεται αναφορά στις αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. ”Ανοίξτε τις αγορές να πέσει ο πληθωρισμός” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη, ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται ”μήνυμα της ΤτΕ για συγκράτηση μισθών, μείωση του κόστους εργασίας, διαρθρωτικές αλλαγές και περιορισμό δαπανών”.

Για ”ρωγμές από τη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας” κάνει λόγο η Ναυτεμπορική στο πρώτο της θέμα, ενώ ”Επειγόντως μέτρα για τον πληθωρισμό” είναι ο τίτλος του Κέρδους, με τον υπέρτιτλο να γράφει ”Ν. Γκαργκάνας: Ευθύνες στην οικονομική πολιτική”. ”Για ένταση και εμβάθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών προτρέπει η ΤτΕ”, γράφει στην πρώτη της σελίδα η Εξπρές με βασικό τίτλο ”Οδυνηρές καθυστερήσεις”, ενώ στο θέμα αναφέρονται ακόμα οι εφημερίδες Ημερησία και Χρηματιστήριο.

Γ΄ ΚΠΣ- πόροι: ”Πάχτας: Από τι κινδυνεύουν οι πόροι του Γ΄ ΚΠΣ” τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική, ενώ ”μάχη για την απορρόφηση των πόρων του τρίτου ΚΠΣ”, γράφει η Καθημερινή. ”Καθυστερήσεις στο Γ΄ ΚΠΣ” είναι ο τίτλος της Εξπρές, ενώ ”Σημίτης: Σπρώξτε τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ” αυτός του Χρηματιστηρίου.

Συγχωνεύσεις- τράπεζες: ”Επτά τράπεζες ελκυστικές για συγχώνευση” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο σημειώνει ότι ”οι χαμηλές χρηματιστηριακές αξίες δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για νέο γύρο συγχωνεύσεων”. Στον υπότιτλο, προστίθεται ότι γίνεται λόγος για τις Πειραιώς, Εγνατία, Αττικής, Κύπρου, Εμπορική, Γενική και Nova Bank.

ΔΕΗ- μετοχοποίηση: ”Από 6- 9 Δεκεμβρίου η νέα μετοχοποίηση της ΔΕΗ”, είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής, ενώ ”φιλόδοξο” βρίσκει το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας η Ναυτεμπορική, ενώ ”400- 450 εκατ. ευρώ θα αντλήσει η ΔΕΗ από τη Σοφοκλέους”, είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας.

ΕΥΔΑΠ: ”Προίκα 70 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ”, τιτλοφορείται το θέμα της Καθημερινής, αναφέροντας ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ.



Ολυμπιακή: ”Τελευταία ευκαιρία για Νέα Ολυμπιακή μέχρι Παρασκευή”, γράφει η Καθημερινή, ενώ ενδιαφέρον Chrysler Aviation για την Ο.Α. είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Lavipharm- αποτελέσματα: ”Βελτιωμένα τα μεγέθη της Lavipharm” γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου.



ΕΠΑΤ- αποτελέσματα: ”Επιχειρήσεις Αττικής: Αύξηση πωλήσεων” είναι ο τίτλος της Καθημερινής για το θέμα.

Εγνατία τράπεζα- αποτελέσματα: ”Οριακή αύξηση κερδών για την Εγνατία Τράπεζα”, είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ για ”Οριακή βελτίωση κερδών” κάνει λόγο η Καθημερινή.

ΕΛΤΕΧ- Ακτωρ- αποτελέσματα: ”Αυξημένα 83,7% τα κέρδη του ομίλου ΕΛ.ΤΕΧ- Ακτωρ”, γράφει η Ημερησία χαρακτηρίζοντας την αύξηση ”εντυπωσιακή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v