Ακρως ενδιαφέρον το στοίχημα για ΟΤΕ

Οι τράπεζες, και δευτερευόντως ο ΟΤΕ, πιέζουν το Γενικό Δείκτη, χωρίς ωστόσο τα βλέμματα των θεσμικών επενδυτών να αποτραβώνται από τα αποτελέσματα εννεαμήνου που θα ανακοινώσει ο οργανισμός σήμερα, αλλά τις εξηγήσεις που θα δώσει η διοίκηση για τις νέες εξελίξεις στη RomTelecom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι συναλλαγές και οι μικρές διακυμάνσεις επιβεβαιώνουν την επιφυλακτικότητα, που δικαιολογημένα λόγω ΟΤΕ, επικρατεί στην σημερινή συνεδρίαση.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέχρι στιγμής ο Δείκτης κινείται πολύ κοντά στην υψηλή τιμή ημέρας (1.859,78 μονάδες), έχοντας απορροφήσει σε σημαντικό βαθμό την αρχική πίεση στον FTSE 20, που είχε προκληθεί από την μετοχή του ΟΤΕ.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της Εθνικής και δεδομένου ότι τα αποτελέσματα του οργανισμού θα ανακοινωθούν αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, δεν θα πρέπει να αναμένεται θεαματική μεταβολή στην αλλαγή του κλίματος τουλάχιστον μέχρι τις 15.30΄– 15.50΄.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως εδώ και μέρες η διοίκηση του Οργανισμού ”παίζει” ένα στοίχημα, κυρίως, με τους ξένους θεσμικούς. Στην περίπτωση που καταφέρει να τους πείσει, ότι θα επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος, αρχικά στην εγχώρια αγορά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την σταθερή τηλεφωνία, θα έχει κερδηθεί μια πρώτη μάχη.

Στην αντίθετη περίπτωση ο Οργανισμός, η αξιοπιστία του οποίου έχει τρωθεί σημαντικά το τελευταίο πεντάμηνο, θα αποτελέσει καταλύτη αρνητικών εξελίξεων.

Και στα δύο ενδεχόμενα θα συνεκτιμηθούν στη συνέχεια τόσο οι νέες εξελίξεις από το Ρουμανικό μέτωπο, κυρίως σε θέματα κόστους και τιμολογιακής πολιτικής, όσο και η πολιτική το ομίλου στην Αρμενία.

Όπως όμως είχε εκτιμηθεί και νωρίτερα, από τον κ. Κώστα Βέργο, αυτή η κατάσταση αναμονής φαίνεται να ”ξεθαρρεύει” σταδιακά τους ”παίκτες” στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Είναι ενδεικτικό πως ενώ ο FTSE 20 υποχωρεί κατά 0,7% οριακά κυμαίνονται ο Mid Cap 40 και ο Small Cap 80, ενώ περί τις 100 – 110 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι των μόλις 25 στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

Οι συναλλαγές του τελευταίου ημιώρου κυρίως σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποδηλώνουν την παρουσία των κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων, την πρόθεσή τους να ”ποντάρουν” και αυτά στο στοίχημα του ΟΤΕ.

Στα μέχρι στιγμής συν της αγοράς, η απόλυτα ελεγχόμενη διακύμανση της ΔΕΗ μεταξύ 12,90 – 13 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες των 200.000 τεμαχίων, η ανάκαμψη κυρίως της Alpha, της Vodafone και δευτερευόντως των ΟΤΕ και Intracom.

Ομολογουμένως, ενδιαφέρον το ”Στοίχημα” που θα παιχτεί με αφορμή τα αποτελέσματα του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v