Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Hellenic: Εκτιμήσεις για 4 εταιρίες

Εκτιμήσεις και συστάσεις για 4 εταιρίες (Ελληνική Τεχνοδομική, Chipita, Επιχειρήσεις Αττικής και Ρόκας) με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, παραθέτει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (27/11).

Marfin Hellenic: Εκτιμήσεις για 4 εταιρίες
Τις συστάσεις και εκτιμήσεις της παραθέτει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (27/11) για τέσσερις εταιρίες (Ελληνική Τεχνοδομική, Chipita, Επιχειρήσεις Αττικής και Ρόκας) και τα αποτελέσματα εννεαμήνου τους.

Για την Ελληνική Τεχνοδομική επανασυστήνει συσσώρευση, θέτει ως τιμή στόχο τα 6,80 ευρώ ανά μετοχή, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας υψηλότερα των προσδοκιών. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν, σύμφωνα με την Marfin Hellenic, τα ΕΒΤ προ δικαιωμάτων μειοψηφίας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 83,7% σε ετήσια βάση.

Εξάλλου, διατηρεί την σύστασή της (διακράτηση) για την μετοχή της Chipita, ενώ υποστηρίζει πως, αν και οι αναλυτές της είχαν περικόψει τις εκτιμήσεις τους για την εταιρία, τα αποτελέσματα της διαμορφώθηκαν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Μάλιστα η Marfin Hellenic προτίθεται, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, να αναθεωρήσει προς τα κάτω για άλλη μια φορά τις εκτιμήσεις της.

Εξάλλου, Η Εθνική Χρηματιστηριακή στο ημερήσιο δελτίο της (27/11) επισημαίνει για τα αποτελέσματα της Chipita πως επηρεάστηκαν θετικά τόσο από τα αυξημένα έκτακτα έσοδα, όσο και τα από τα χαμηλότερα δικαιώματα μειοψηφίας των θυγατρικών της στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, στέκεται στην αναπροσαρμογή (χαμηλότερα) των εκτιμήσεων της διοίκησης της Chipita για τα έσοδα της επιχείρησης, αλλά και τη διατήρηση των προβλέψεων της για την κερδοφορία.

Στον ”Στρίντζη” αποδίδει κατά κύριο, η Marfin Hellenic την βελτίωση των οργανικών αποτελεσμάτων του ομίλου των Επιχειρήσεων Αττικής, ενώ υποστηρίζει πως τα προ φόρων κέρδη ”βοηθήθηκαν” επίσης και από τα έκτακτα κέρδη που παρουσίασε η εταιρία. Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της επιχείρησης χαρακτηρίζονται σε συνάφεια με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Για τον ”Ρόκα” καταληκτικά τονίζει πως θα προχωρήσει σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα έτους της εταιρίας, ενώ χαρακτηρίζει τα προ φόρων κέρδη για το εννεαμήνο της εταιρίας αισθητά κατώτερα των προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v