Απειλή αγωγών Κονταλέξη για Εξέλιξη

Δύο αγωγές προτίθεται να καταθέσει τις ερχόμενες ημέρες ο κ. Π. Κονταλέξης τόσο κατά του διοικητικού συμβουλίου της Εξέλιξη όσο και για την ακύρωση των αποφάσεων της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της επενδυτικής εταιρίας.

Απειλή αγωγών Κονταλέξη για Εξέλιξη
”Με δελτία τύπου δεν συγκαλύπτονται οι παρανομίες”. Με αυτή τη λιτή δήλωση και με την επισήμανση ότι τα υπόλοιπα θα ειπωθούν αναλυτικά στο δικαστήριο, ο βασικός μέτοχος της Εξέλιξη ΕΕΧ κ. Παναγιώτης Κονταλέξης, μιλώντας στο euro2day.gr, απάντησε στα αρνητικά σχόλια για το πρόσωπο του, τα οποία περιλαμβάνονται στην επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της επενδυτικής εταιρίας.

Συγκεκριμένα, με χθεσινό δελτίο τύπου προς το ΧΑ, το δ.σ. της Εξέλιξη αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση, κατηγόρησε τους μετόχους της μειοψηφίας, για προσπάθεια καλλιέργειας τεχνητής έντασης, για κενές περιεχομένου απειλές και για έλλειψη πειστικής επιχειρηματολογίας, που τους οδήγησε και σε αποχώρηση από την συνέλευση, καθώς η πλειοψηφία των μετόχων δεν συμφώνησε μαζί τους.

Από την πλευρά του κ. Κονταλέξη έγινε γνωστό, ότι η αποχώρηση τους λίγο πριν το τέλος της συνέλευσης, οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν έλαβαν καμία απάντηση στα ερωτήματα που έθεσαν προς τη διοίκηση και τα οποία αφορούσαν στο θέμα της καταγγελίας της σύμβασης διαχείρισης.

Μάλιστα ο κ. Κονταλέξης στην επιχειρηματολογία του, ανέφερε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το κόστος της αποζημίωσης προς την διαχειρίστρια ΕΠΕΥ, στην περίπτωση που καταγγελλόταν η σύμβαση και ετίθετο, ανάλογο θέμα.

Όσον αφορά στο θέμα των καλύτερων αποδόσεων στον κλάδο που έχει στο 10μηνο η Εξέλιξη και το οποίο ορθώς προβάλλεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, ο κ. Κονταλέξης είχε αναφερθεί στη γ.σ. λέγοντας, ότι ”για να δούμε εάν είναι πετυχημένη ή όχι η διαχείριση, θα πρέπει να γνωρίζουμε το ποσό που έχει επενδυθεί σε μετοχές και να συγκριθεί με αντίστοιχο άλλων ΕΕΧ”.

Επεσήμανε επίσης ότι η σωστή σύγκριση σε σχέση με τις άλλες επενδυτικές, είναι μεταξύ των επενδυμένων στο ΧΑ κεφαλαίων και όχι αυτών που δεν εκτίθονταν σε ρίσκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η συνέλευση έχει ηχογραφηθεί από μετόχους της Εξέλιξη και τα πρακτικά της θα κατατεθούν στο δικαστήριο, εάν και εφόσον βέβαια αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Παναγιώτης Κονταλέξης κατα δήλωση του, πρόκειται να καταθέσει 2 αγωγές, η μία κατά του ΔΣ και η δεύτερη για την ακύρωση των αποφάσεων της γενικής συνελεύσεως.

Γιάννης Τσαραγκλής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v