Επιβεβαιώνει τη στήριξη των 1.850 ο Δείκτης

Δικαιολογημένη η αναμονή των επενδυτών στον ΟΤΕ, καθώς περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου, αλλά και τις απαντήσεις που θα τους δοθούν αργά το μεσημέρι. Είναι όμως προφανές πως η σταθεροποίηση της ΔΕΗ δεν συναντά προβλήματα (12,9 ευρώ), ενώ ο αριθμός των μετοχών που αντιδρούν ανοδικά παραμένει σε άμεση συνάρτηση με την πορεία της μετοχής του Οργανισμού.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εκτίμηση, πως την όποια διαφορά, σήμερα, θα την κάνει, κατά μείζονα λόγο, ο ΟΤΕ, είναι, θα λέγαμε, κοινή μεταξύ ανθρώπων της αγοράς. Μέχρι στιγμής καταγράφονται δύο μάλλον θετικές ενδείξεις που αφορούν στη μετοχή του οργανισμού και στις αντοχές του γενικού Δείκτη.

Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ πιέστηκε χαμηλότερα με λογική όμως προσφορά, καθώς, όπως σημειώνεται από την πλευρά ορισμένων χρηματιστηριακών (μεταξύ αυτών και το τμήμα ανάλυσης της Κάππα), κυρίως οι ξένοι θα περιμένουν αφενός μεν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου, αφετέρου τις απαντήσεις που θα δοθούν στην απογευματινή τηλεσυνδιάσκεψη.

Εκτιμάται ότι αρκετά ερωτήματα θα αφορούν στο παρόν, το μέλλον των επενδύσεων του Οργανισμού σε Ρουμανία και Αρμενία και πρωτίστως το κόστος του εγχειρήματος.

Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, καθώς οι μέχρι στιγμής εντολές, ναι μεν γέρνουν προς την μεριά των πωλητών, δεν είναι όμως ακόμη σημαντικές, ώστε να επιδράσουν δυσμενέστερα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται ο Κ. Βέργος (Πεντεδέκας) κρίσιμο σημείο στήριξης για τη μετοχή του Οργανισμού θεωρούνται τα 10,18 ευρώ, επίπεδα τα οποία δεν θα πρέπει να διασπάσει καθοδικά ο τίτλος. Ο ίδιος αποτιμά ως καταρχήν θετική ένδειξη την αντίδραση του Γ.Δ. από το ”χαμηλό” των 1849,8 μονάδων που αντιστοιχεί στις περίπου 906,5 μονάδες του FTS 20.

Αυτά τα ”ευαίσθητα” σημεία στήριξης ενδέχεται να δοκιμαστούν και πάλι στη συνέχεια, εάν όμως αποδειχθούν ανθεκτικά, τότε θα πρέπει να αναμένεται μία συνολικότερη αντίδραση σε επίπεδο μετοχών. Έστω και χωρίς τη συνδρομή του ΟΤΕ, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται ότι σε επίπεδο Δείκτη λειτουργούν αντισταθμιστικά – εξισορροπητικά, συγκεκριμένες μετοχές (κυρίως Alpha, Cosmote, και δευτερευόντως, ΔΕΗ, Εμπορική και 3Ε).

Εάν η αγορά για τη συνέχεια πειστεί ότι ο ΟΤΕ μπορεί να κρατήσει τις ”στηρίξεις” του θα πρέπει να θεωρηθεί ως πιθανότερο ενδεχόμενο η ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στην ”χαμηλή” τιμή του ΟΤΕ σήμερα, μόλις 28 τίτλοι αντιδρούσαν ανοδικά, για να διπλασιαστούν όταν οι απώλειες περιορίστηκαν (-1,88%) προς τα 10,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v