Αιφνίδια ανατροπή στην υπόθεση OTE-RomTelecom

Ανατρέπεται εκ νέου, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το ”σκηνικό” της συμφωνίας του ΟΤΕ για τη RomTelecom. Με αιφνίδια ανακοίνωση του ο οργανισμός κάνει λόγο για μεταβολές στο ”ρυθμιστικό πλαίσιο” της Ρουμανίας που επιβάλλουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Αιφνίδια ανατροπή στην υπόθεση OTE-RomTelecom
Nέα ανατροπή, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, σημειώθηκε στη πασίγνωστη πλέον υπόθεση της σχέσεως μεταξύ του ΟΤΕ και της RomTelecom, λιγότερο από 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ανακοίνωση των ”λεπτομερειών” της σχετικής συμφωνίας, με τη ρουμανική πλευρά.

Με μία λακωνική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ ενημέρωσε απόψε ότι εξαιτίας των μεταβολών που επήλθαν προσφάτως στο ”ρυθμιστικό πλαίσιο” (προφανώς της ρουμανικής αγοράς τηλεπικοινωνιών) επιβάλλεται να υπάρξει πρόσθετος γύρος διαπραγματεύσεων επι ορισμένων ”ζητημάτων” με την κυβέρνηση της Ρουμανίας, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή αλλά και η υλοποίηση της συμφωνίας.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης καθίσταται σαφές ότι ο ΟΤΕ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, (πολύ δε περισσότερο σε οποιαδήποτε καταβολή χρημάτων) έως ότου ρυθμιστούν με ”ικανοποιητικό τρόπο” τα ζητήματα τα οποία ανέκυψαν.

Ως εκ τούτου, διευκρινίζεται, δεν είναι δυνατή η ανακοίνωση των όρων και προυποθέσεων του ”ντήλ”, που επρόκειτο να γίνει σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου, αύριο Τετάρτη μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η εξέλιξη αυτή εμφανίζεται να δικαιώνει δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν προ ημερών λόγο για αιφνίδια ανατροπή του ”ρυθμιστικού περιβάλλοντος” στη Ρουμανία, εις βάρος των συμφερόντων του ΟΤΕ, τα οποία είχε εμμέσως πλην σαφώς αντικρούσει με προηγούμενη ανακοίνωση της η διοίκηση του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v