Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Στα 8 ευρώ βλέπει την Intracom

Τιμή – στόχο τα 8 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Intracom η Π&Κ σε σχετική έκθεσή της (Earnings risk hanging around - 25/11), ενώ προβλέπει πως τα προ φόρων κέρδη στο εννεάμηνο θα μειωθούν κατά 24,3% (79,6 εκατ. ευρώ).

Π&Κ: Στα 8 ευρώ βλέπει την Intracom
Τιμή – στόχο τα 8 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Intracom η Π&Κ Xρηματιστηριακή σε σχετική έκθεσή της, με τίτλο ”Earnings risk hanging around” (25/11), με αφορμή τα επικείμενα αποτέλεσματα εννεαμήνου της εταιρίας, στις 29 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση δεν παρατίθεται αξιολόγηση (rating) για την εταιρία, όμως τονίζεται πως μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας, η Π&Κ Xρηματιστηριακή ”θα λάβει θέση” για την εταιρία, ιδιαίτερα τώρα που ο ΟΤΕ δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις επενδύσεις του στη Ρουμανία (Rom Telecom).

Στην έκθεση, που συντάχθηκε πριν την αιφνιδιαστική ανατροπή του θέματος της RomTelecom, τονίζεται πως η Intracom και οι θυγατρικές εταιρίες της εκτιμάται πως θα ωφεληθούν από τις δαπάνες κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει τόσο η RomTelecom όσο και η CosmoRom, οι οποίες υπολογίζεται να υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ. για τα επόμενα τρία έτη.

Η Π&Κ θεωρεί θετικούς τους χαμηλούς ”πολλαπλασιαστές” της Intracom και την υψηλή μερισματική απόδοση της εταιρίας, ενώ ”φοβάται” μήπως απογοητεύσουν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας.

Για το εννεάμηνο του 2002 εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της εταιρίας θα ανέλθει στα 548 εκατ. ευρώ (-14,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περισινό τρίμηνο), ενώ τα EBITDA προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 141,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 13,8% σε ετήσια βάση.

Αναφορικά με τα προ φόρων κέρδη της Intracom τέλος, προβλέπεται πως θα ανέλθουν στα 79,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 24,3% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v