Panafon: Στη Vodafone το ποσοστό της FT (update)

Με σειρά συναλλαγών εντός και εκτός ”κύκλου”, συνολικού ύψους περίπου 310 εκατ. ευρώ, η Vodafone συμφώνησε να αποκτήσει το ποσοστό της France Telecom στην Panafon, ύψους 10,58%, έως το τέλος του έτους. Οι πλήρεις ανακοινώσεις των δύο πλευρών στο euro2day.gr

Panafon: Στη Vodafone το ποσοστό της FT (update)
H France Telecom ανακοίνωσε απόψε ότι ήλθε σε συμφωνία με την Vodafone International Holdings BV για την πώληση στη δεύτερη του ποσοστού 10,85% (58.948.830 τεμάχια) που κατέχει στην Panafon - Vodafone, με καταβολή του τιμήματος τοις μετρητοίς.

Από τη πλευρά της Vodafone η κίνηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της για αύξηση ποσοστών σε θυγατρικές της, ενω η πώληση της συμμετοχής της France Telecom σχετίζεται προφανέστατα με τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα (και ρευστότητας) που αντιμετωπίζει η μεγάλη γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Σημειώνεται οτι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά τοις μετρητοίς ποσοστού 7,564% στη Vodafone Libertel B.V. της Ολλανδίας, από το ING Group, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό της ποσοστό στην συγκεκριμένη εταιρία σε 77,564%.

Σε οτι αφορά την Panafon, η ολοκλήρωση των συναλλαγών, που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 29/11/2002 - 31/12/2002 θα πραγματοποιηθεί με ”μέση τιμή” στην περιοχή των 5,28 ευρώ, ανά μετοχή.

Το άμεσο ποσοστό συμμετοχής της Vodafone στην Panafon πριν τη συμφωνία ανέρχεται στο 42,45%, ενώ μέσω της άλλης θυγατρικής Dataholdings ελέγχει επιπλέον ποσοστό 9,43%. Το συνολικό ποσοστό ανέρχεται στο 51,881%, ενώ μετά την ολοκλήρωση του deal με την France Telecom η Vodafone θα ελέγχει το 62,731%.

Στους υπόλοιπους μετόχους συγκαταλέγεται και η Intracom με ποσοστό 9,43%.

* Διαβάστε μέσω των links του euro2day.gr ( παραπλεύρως) τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων της France Telecom και της Vodafone, (στα αγγλικά) με πρόσθετες πληροφορίες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v