Εκτιμήσεις αναλυτών για το 9μηνο Chipita (update)

Ως ”φτωχά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεάμήνου 2002 της Chipita η Alpha Finance, ενώ η HSBC διατηρεί τόσο την τιμή – στόχο (6,20 ευρώ) όσο και την σύσταση (αύξηση θέσεων – Add). Στην ενίσχυση των λειτουργικών εξόδων αναφέρεται και η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Εκτιμήσεις αναλυτών για το 9μηνο Chipita (update)
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αναλυτών βρέθηκαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2002 της Chipita.

H Alpha Finance, σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου, σχολιάζει ως ”φτωχά” τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Chipita και κατώτερα των προσδοκιών της.

Στην έκθεσή της η Alpha Finance αναφέρει ότι οι δραστηριότητες στην Ανατολική Ευρώπη παρουσιάζουν αποτελέσματα χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, κυρίως εξ αιτίας της υποτίμησης των τοπικών νομισμάτων, ενώ το κόστος παρέμεινε σε ευρώ.

Ωστόσο, ο κύριος λόγος υποχώρησης των δραστηριοτήτων στην Ανατολική Ευρώπη είναι η μείωση της ζήτησης των προϊόντων της Chipita, εφόσον δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά πλέον οι προσφορές POKEMON.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Chipita, οι πωλήσεις κρουασάν στην Πολωνία και τη Ρουμανία υποχώρησαν κατακόρυφα από τα 8,3 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2001, σε 400.000 ευρώ στο αντίστοιχο του 2002, καθώς απομακρύνθηκαν οι προσφορές POKEMON.

Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας υποχώρησαν κατά 1,5% στο τρίτο τρίμηνο. Η διοίκηση της Chipita από την πλευρά της αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του έτους στο 4-5% από την προηγούμενη εκτίμηση του 8%, ενώ διατηρεί τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή στο 20%.

Η Alpha Finance επισημαίνει ακόμη ότι για δεύτερη φορά στη διάρκεια του έτους η εταιρία αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στις προβλέψεις της Alpha Finance, εκτιμά ότι οι πωλήσεις για το 2002 θα ανέλθουν στα 212 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA θα κυμανθούν στα 41,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, διατηρεί την σύστασή της (Αύξηση θέσεων – add) και την τιμή – στόχο στα 6,20 ευρώ για την μετοχή της Chipita η HSBC, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires (27/11)

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αύξηση των κερδών της εταιρίας για το 2002 αναμένεται να διαμορφωθεί κατά 13% περίπου, έναντι εκτιμήσεων της εταιρίας για ρυθμούς 20%, ενώ τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας χαρακτηρίζονται σε συνάφεια με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εξάλλου, στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Chipita στέκεται και η Ωμέγα Χρηματιστηριακή στο ημερήσιο δελτίο (27/11/2002), επισημαίνοντας πως οι χρεωστικοί τόκοι αυξήθηκαν κατά 4,85% σε ετήσια βάση, ενώ τα έκτακτα αποτελέσματα της εταιρίας χαρακτηρίστηκαν ως θετικά.

Επίσης αναφορά γίνεται από την Ωμέγα Χρηματιστηριακή και στην σημαντική ενίσχυση των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας όσο και στη μείωση του περιθωρίου ΕΒΙΤ της Chipita.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v