Marfin Hellenic: Επανασυστήνει διακράτηση για ΔΟΛ

Επανασυστήνει ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή του ΔΟΛ η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (28/11), χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου ”εντυπωσιακά”, ενώ διατηρεί τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Marfin Hellenic: Επανασυστήνει διακράτηση για ΔΟΛ
Επανασυστήνει ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή του ΔΟΛ η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (28/11) με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 218,9 εκατ. ευρώ, έναντι 187,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,6% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της ενίσχυσης (15% σε ετήσια βάση) των εκδοτικών της επιχειρήσεων, ενώ τα καθαρά κέρδη από διαφήμιση αυξήθηκαν κατά 2,5%.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic σημειώνει πως τα αποτελέσματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της, ενώ τονίζει πως τα ενοποιημένα EBITDA ανήλθαν στα 16,5 εκατ. ευρώ, 2,9% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Marfin Hellenic.

Η ενίσχυση των λειτουργικών αποτελεσμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο, όπως επισημαίνεται στο report, στην μείωση του προσωπικού, στην συρρίκνωση της ύλης στις εφημερίδες, αλλά και στην χειρότερη ποιότητα του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή αυτών.

Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 5,75 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2002 έναντι ζημιών ύψους 7,46 ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρονική περιόδο, ενώ η Marfin Hellenic επισημαίνει πως στα αποτέλεσματα του ομίλου, οι συμμετοχές του αποτιμώνται με τιμές της 30/6.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 83,334 εκατ. ευρώ για το 9μηνο του 2002, έναντι 75,804 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,9%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 4,047 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,078 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα.

Καταληκτικά τα αποτελέσματα του ομίλου ΔΟΛ χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές της Marfin Hellenic ως εντυπωσιακά, επισημαίνεται πως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου φαίνεται να αποδίδει καρπούς, ενώ διατηρούνται οι προβλέψεις των αναλυτών της Marfin Hellenic για αποτελέσματα έτους της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v