Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας...

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στα επίπεδα των 4.500 μονάδων, παραμένει εγκλωβισμένος και σήμερα ο Γενικός Δείκτης. Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση διασώζονται Τιτάν, 3E, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Ηρακλής, Σιδενόρ, Αεροπορία Αιγαίου και ακόμη δύο - τρεις περιπτώσεις. Σε δοκιμασία και οι 4.470 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διπλάσιο ποσοστό διαμορφώνονται οι απώλειες του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α. έναντι του DAX στη Φρανκφούρτη. Η ρευστοποίηση θέσεων από την πλευρά επενδυτικών κύκλων καλά κρατεί, κυρίως σε ΟΤΕ, ΔΕΗ αλλά και Eurobank, ΟΠΑΠ και Εθνική.

Ο Γενικός Δείκτης περνά σχετικά γρήγορα και χωρίς σημαντική αντίσταση χαμηλότερα των 4.490 μονάδων, δηλαδή προσεγγίζοντας το χαμηλό του περυσινού Αυγούστου.

Με τον FTSE 20 μέχρι και 1,1% χαμηλότερα και τις εντολές πώλησης να υπερισχύουν, θα πρέπει να σημειωθούν θεαματικές ανατροπές στη συνέχεια για να ”γυρίσει” τουλάχιστον ένα μέρος του ταμπλό.

Εντολές πώλησης εξακολουθούν να βγαίνουν στην Alapis, στο Τ.Τ., στον Μυτιληναίο, ηπιότερα στη Μηχανική αλλά και σε ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Frigoglass και Νεοχημική.

Από αυτή την κατηγορία μετοχών αντίδραση δίνουν προς ώρας μόνο ο Τιτάνας, προς τα 30,80 ευρώ, η 3E προς τα 26,80 ευρώ, η Folli Follie προς τα 20 ευρώ, η Τέρνα Ενεργειακή προς τα 6,94 ευρώ και η Αεροπορία Αιγαίου προς τα 6 ευρώ.

Για τη συνέχεια, κατ’ αρχάς μέχρι τις 14:00, παρουσιάζει ενδιαφέρον η διαφαινόμενη δοκιμασία της περιοχής των 4.470 μονάδων αλλά και της δεύτερης στήριξης για τον FTSE 20 κοντά στις 2.370 μονάδες.

Ωστόσο, χρήζει αναφοράς η προσπάθεια ανάσχεσης που επιχειρήθηκε λίγο μετά τις 11:00 προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να παραμείνει σε επαφή με τις 4.480 μονάδες.

Γύρω στις 11:05 για 30 - 34 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”. Με ελάχιστες συναλλαγές, όπως για παράδειγμα με 45 τεμάχια στον Βαράγκη, με 2 στον Κανάκη, με 5 στην AS Company, με 50 στη Μινέρβα και με 10 στο Alter.

Αντιθέτως, συναλλαγές περισσότερες των 10.000 τεμαχίων είχαν πραγματοποιηθεί πέριξ του 0,48 ευρώ για την ΑΕΓΕΚ, στα 6 ευρώ για την Aegean, στα 3,76 ευρώ για την Druckfarben αλλά και σε Folli Follie, Σιδενόρ, Τιτάν, 3E, ΜΕΤΚΑ και ΕΛΒΑΛ.

Για περίπου 130 μετοχές η τιμή παρέμενε στο ”μείον”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v