Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, το ενδιαφέρον των Αράβων για τη Forthnet, τα σχέδια της Intralot για την τουρκική λοταρία Milli Piyango και η ”σφήνα” του κ. Α. Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκό είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, το ενδιαφέρον των Αράβων για τη Forthnet, τα σχέδια της Intralot για την τουρκική λοταρία Milli Piyango και η ”σφήνα” του κ. Α. Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκό είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΔΕΗ: Με ένα κείμενο επτά σελίδων και οκτώ βασικών σημείων, που συνδέονται με τον ρόλο της Επιχείρησης στη διευρυμένη ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρισμού και τις συνθήκες ανταγωνισμού που διαμορφώνονται, απαντά η διοίκηση της ΔΕΗ στις επικρίσεις που έχει δεχτεί για τις στρατηγικές συμμαχίες τόσο με την RWE όσο και με τη Χαλυβουργική. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, η ΔΕΗ εκφράζει ότι η επιλογή των συγκεκριμένων συνεργασιών έχει δικαιωθεί ήδη και αποκαλύπτει πως έχει δεχτεί προτάσεις και από άλλες μεγάλες εταιρίες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, γράφει η εφημερίδα, η θυγατρική του ισπανικού κολοσσού, Endesa Hellas, κατέθεσε στη ΔΕΗ στις αρχές της εβδομάδας πρόταση συνεργασίας και αναμένει την αξιολόγησή της.

Forthnet: Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η είσοδος του νέου επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet. Επενδυτικό σχήμα από τα Αραβικά Εμιράτα συζητά την απόκτηση ποσοστού στην εταιρία έναντι 90 εκατ. ευρώ, γράφει η ”Ημερησία”, η οποία σημειώνει ότι η EITC από τα Εμιράτα ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 20% της εταιρίας.

Intralot: Για σχέδια της Intralot για συμμετοχή στον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης της τουρκικής κρατικής λοταρίας Milli Piyango, όταν αυτός προκηρυχθεί, κάνει λόγο η ”Ημερησία”, σημειώνοντας πως η ιδιωτικοποίηση της λοταρίας σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2008.

Τιτάν: Στην αγορά της Τουρκίας επεκτείνεται η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, καθώς προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία κοινοπρακτικής επιχείρησης στη γείτονα χώρα, στην οποία θα συμμετέχει με ποσοστό 50%. Όπως αναφέρει το ”Βήμα”, η Τιτάν συμφώνησε να αγοράσει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Adocim Cimento Beton Sanayi Ve. Ticaret A.S. αντί 90,5 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Για ανταρτοπόλεμο ΟΜΕ - ΟΤΕ για το ”αξιολόγιο” κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, η οποία σημειώνει ότι οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, καθώς δεν αποδέχονται το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Άκαρπες ενδέχεται να αποβούν οι προσπάθειες της διοίκησης του Τ.Τ. να ανοίξει διάλογο με τη Citigroup, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διεθνής τράπεζα δεν προτίθεται να αποδεχτεί την εξώδικη πρόσκληση προς συζήτηση που της έχει απευθύνει, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Τράπεζες: Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας υποστηρίζουν πολλά στελέχη τους και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα χρηματοδότησης των φιλόδοξων στόχων τους. Συνολικά, επισημαίνει η ”Καθημερινή”, οι μεγάλες εγχώριες τράπεζες θα πρέπει να αντλήσουν από τις διεθνείς αγορές κεφάλαια ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξή τους. Οι τράπεζες ενδέχεται να αντλήσουν την απαιτούμενη ρευστότητα από την ΕΚΤ.

Σοφοκλέους: Το καλό σενάριο για τη Σοφοκλέους είναι ότι ζούμε απλώς ένα ”ξεφόρτωμα” μετοχών από ξένους θεσμικούς που πιέζονται για ρευστότητα. Το κακό σενάριο είναι διαφορετικό και προβλέπει έντονα πτωτική επίδραση στην πραγματική παγκόσμια οικονομία και στις κερδοφορίες των εισηγμένων εταιριών διεθνώς, αναφέρεται στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας ”Μέτοχος”, με τίτλο ”Τα παράλογα της πτώσης”.

Παναθηναϊκός: Είσοδό του στον Παναθηναϊκό επιχειρεί ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος προτείνει ”ενωτική κίνηση” με συμμετοχή Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου και του ιδίου, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Ενέργεια: Το 2011 θα αρχίσουν να ρέουν οι πρώτες ποσότητες πετρελαίου στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα ”πέφτουν” στη Σόφια οι υπογραφές για τη σύσταση της διεθνούς εταιρίας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του έργου, αναφέρουν τα ”Νέα”.

Ιντρακάτ: Σε επαφές με την Ιντρακάτ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Λεβέντης Α.Ε. για την αξιοποίηση του συγκροτήματος των δύο ακινήτων Λεβέντη που βρίσκονται στον Άγιο Κωνσταντίνο, αναφέρει το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v