Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις τράπεζες ο ”καυγάς” πωλητών - αγοραστών

Επιμένουν με αντιφατικές και συχνά αντικρουόμενες αναλύσεις-εκθέσεις τους για τον τραπεζικό κλάδο οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι. Ωστόσο, υπερισχύουν οι πωλητές στην Alpha Bank, χάνουν έδαφος Εθνική, Πειραιώς και Eurobank. Έντονη η αντιπαράθεση των πωλητών-αγοραστών στο ταμπλό, στα επίπεδα των 4.500 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εντείνεται η αντιπαράθεση πωλητών-αγοραστών με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο. Αντικρουόμενες και συχνά αντιφατικές οι εκθέσεις, αναλύσεις κυρίως των ξένων αλλά και Eλλήνων συνεργατών τους, δείχνουν την επιφυλακτικότητα και την στάση αναμονής που τηρούν συνολικότερα απέναντι στις τράπεζες.

Στο επίκεντρο αυτής της άτυπης αντιπαράθεσης βρίσκεται σε αυτή τη φάση η Alpha Bank, για την οποία έχουν δημοσιοποιηθεί οι περισσότερες αναλύσεις επενδυτικών οίκων, δίνοντας διαφορετικές τιμές-στόχους και μετρώντας συχνά από διαφορετικές πλευρές τα οικονομικά μεγέθη και την προοπτική ανάπτυξης του ομίλου.

Κάτι που πριν από λίγες ημέρες είχε συμβεί με επίκεντρο την Eurobank και κατά την εκτίμηση χρηματιστηριακών παραγόντων θα έχει συνέχεια με άλλους τραπεζικούς ομίλους.

Στην Alpha Bank υπερισχύουν εμφανώς οι πωλητές πιέζοντας μέχρι και 2,4% χαμηλότερα τη μετοχή προς τα 21,48 ευρώ.

Στην Εθνική μετά την αρχική εμφανή στήριξη των αγοραστών, οι πωλητές αποκτούν ελαφρύ προβάδισμα. Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στην Πειραιώς.

Οι πωλητές όμως επανέρχονται σταδιακά μετά τις 13:00 σε 3E, ΔΕΗ, Σιδενόρ, Jumbo, Μηχανική, Χαλκόρ, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 2,5% και υποχωρεί στα 7 ευρώ.

Γύρω στις 13:30 οι πωλητές είχαν ελαφρύ προβάδισμα έναντι των αγοραστών.

Η συνέχεια προμηνύεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και δύσκολη ως προς την έκβασή της.

Το ζητούμενο πάντως για σήμερα-αύριο είναι η αποτροπή μιας ενδεχόμενης υποχώρησης του Γενικού Δείκτη κάτω από το χθεσινό χαμηλό των 4.490,9 μονάδων και στην χειρότερη περίπτωση των 4.470 μονάδων. Ειδάλλως...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v