Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των νέων μετοχών των εταιριών, Εθνική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Unibrain, Autohellas, Sigularlogic, Ιntracom και ΤΙΤΑΝ που προέκυψαν από stock options. H ANEK πραγματοποιεί β’ επαναληπτική γ.σ. με βασικό θέμα την έκδοση ομολογιακών δανείων.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

---Ημερίδα

Δημόσια συζήτηση με θέμα ”The ageing of Europe’ s population: Consequences and Reforms” (with special reference to Finland, Greece and Luxembourg) που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 11:00 πμ., στην αίθουσα Ν.212 (είσοδος: Εδουάρδου Λω & Σταδίου). Η συζήτηση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική.

---Συνέδρια

* Συνέδριο για τις Μικρομεσαίες Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις και την αναπτυξιακή τους προοπτική διοργανώνεται σήμερα στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Το συνέδριο αυτό αποτελεί την αυλαία της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ”Προώθηση της Κοινωνικοοικονομικής Ανάπτυξης σε Μειονεκτούσες Περιοχές μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας” (EMBRACE II).

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 1.561.242 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη, προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 1.366.212 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 300.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Unibrain”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 240.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Autohellas”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 106.400 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Sigularlogic που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη και στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 88.581 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Ιntracom, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 47.370 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΙΤΑΝ”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη και στελέχη της εταιρίας.

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 180 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”Marfin Egnatia Bank”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών.

Γενικές συνελεύσεις

ΑΝΕΚ: Συνέχιση της διακοπείσας Α’ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ώρα 10.00 στα ιδιόκτητα γραφεία της εταιρίας επί της Λ. Καραμανλή, Χανιά. Τα θέματα ημερησίας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

1. Κατάργηση της απόφασης της από 18/6/2006 β΄ επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας σχετικά με την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

2. Λήψη απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τον Ν. 3156/2003, μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρίας, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και διάθεση άμεσα ή έμμεσα σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, ύψους έως 120 εκατ. ευρώ (κατά εκτίμηση), για τη διάρκεια του δανείου, τη σχέση μετατροπής και τον χρόνο και τρόπο άσκησης του δικαιώματος μετατροπής, καθώς και για την παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση και καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης του δανείου.

3. Λήψη απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τον Ν. 3156/2003, μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρίας, με διάθεση στους μετόχους της με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης υπέρ αυτών, ύψους έως 40 εκατ. ευρώ (κατά εκτίμηση), για τη διάρκεια του δανείου, τη σχέση μετατροπής και τον χρόνο και τρόπο άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος μετατροπής, καθώς και για την παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση και καθορισμό των ειδικότερων όρων εκδόσεως του δανείου.

4. Τροποποίηση των άρθρων 6 έως 45 του καταστατικού της εταιρίας προς εναρμόνισή τους με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3604/2007 και ισχύει σήμερα, και εν γένει της ισχύουσας νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιριών.

Διάφορα

* Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας θα μεταβεί, σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στη Βουλγαρία για την Υπογραφή της Συμφωνίας των Μετόχων του έργου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008, στη Σόφια.

* Η Διυπουργική Επιτροπή Κοινοτικών Προγραμμάτων θα συνεδριάσει στις 10.00, στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. Στις 11.30, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

* Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, θα επισκεφθεί στις 09.30 το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο στεγάζεται στο νέο κτίριο του Υπουργείου Υγείας, στο Μαρούσι.

* Ο Επίτροπος, κ. Σταύρος Δήμας, αρμόδιος για το Περιβάλλον, θα επισκεφθεί την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και ώρα 11.00, στη συζήτηση που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οικονομικά στοιχεία

- Δείκτες τιμών εισροών και εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (Νοέμβριος)

Διεθνή

Ευρωζώνη

- Εμπορικό Ισοζύγιο Νοεμβρίου.

- Δημοσίευση μηνιαίας εκθέσεως ΕΚΤ Ιανουαρίου.

- Ομιλία Προέδρου ΕΚΤ κ. Trichet.

- Ομιλία μέλους ΕΚΤ κ. Liebscher και Ευρωπαίου Επίτροπου κ. Almunia.

ΗΠΑ

- Οικοδομικές άδειες Δεκεμβρίου.

- Νέες κατοικίες Δεκεμβρίου.

- Επιδόματα ανεργίας.

- Βιομηχανικός δείκτης Philadelphia Fed Ιανουαρίου.

- Ομιλία Διοικητή της Fed κ. Bernanke.

- Ομιλία μελών της FED κ. Fisher και κ. Fed Lockhart.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v